ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РОЗПОЧАТО РЕАЛІЗАЦІЮ ІНІЦІАТИВИ УРЯДУ ГРОЙСМАНА «ЧЕСНА ПЛАТІЖКА»

Дата: 04.07.2019 11:56
Кількість переглядів: 201

У лютому 2019 року Кабінет Міністрів України звернув увагу на те, що громадянам за наявності лічильників газу приходять платіжки із застосуванням коефіцієнтів приведення до стандартних умов. Це суттєво збільшувало вартість газу та стало причиною нарахування заборгованості за попередні періоди.
Відтак було ініційовано звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Уряду вдалося змусити НАК «Нафтогаз України» знизити ціну на газ для населення. Зараз вона майже однакова для всіх регіонів. Натомість ціна на тепло залишалася різною. І подекуди різниця становила удвічі і більше – в залежності від регіону й оновлення комунальних мереж господарства.
26 червня 2019 року Уряд підтримав запровадження інформаційної кампанії «Я маю право на чесну платіжку», якареалізується Міністерством юстиції України спільно з системою безоплатної правової допомоги в рамках всеукраїнського просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та передбачає впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло і гарячу воду, забезпечення захисту мільйонів українців від свавілля комунальників.
Кабінет Міністрів прийняв постанову для врегулювання ціни на гарячу воду по всій Україні: максимальний тариф для населення тепер становитиме 83 гривні за кубометр гарячої води для осель з рушникосушарками та 75 гривень за 1 кубічний метр – у разі відсутності сушарок. Крім того, проект запроваджує граничну ціну за опалення на рівні 1400 гривень за гігакалорію.
У рамках кампанії громадяни зможуть дізнатися про захист своїх прав як споживачів житлово-комунальних послуг (як діяти у випадку отримання нечесної платіжки та домогтися перерахунку вартості опалення). Адже люди мають право платити лише за те, що вони придбали чи спожили.
Нова соціальна ініціатива сприятиме викоріненню будь-яких схем з обрахуванням тарифів і спонукатиме місцеву владу відповідально вкладати кошти місцевих бюджетів у модернізацію житлово-комунального господарства.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги - 0-800-213-103, за яким кожен може отримати необхідну інформацію щодо надання правової допомоги.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь