ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розроблену Концепцію реформування податкової системи обговорили на Тульчинщині

Дата: 03.09.2014 08:57
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

До обговорення питань спрощення процедури нарахування, обчислення податків, подання звітності, проведення перевірок долучилися голова Тульчинської РДА Галина Роспутна, міський голова Валерій Весняний та найактивніші представники бізнесових кіл району .
Під час презентації проекту заступник начальника - начальник Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ Лілія Пастушенко повідомила , що відповідно до запропонованої Концепції реформування податкової системи в Україні пропонується скорочення кількості податків, значно спрощується їх адміністрування та деякі з них децентралізовуються .
Варто зауважити, що ідея реформування податкової системи знайшла підтримку серед присутніх. Так, зокрема, учасники засідання підтримали ідею скорочення кількості податків, а також погодилися з урядовими намірами зменшити ставки єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб, але висловили думку, що зменшення ставок цього податку та єдиного внеску можливе лише за умови збільшення кількості реальних платників, а не оптимізованих податків.
«Якщо ми хочемо платити менше податків - податки мають сплачувати усі. Тому першочерговою задачею залишається проведення ряду заходів по підвищенню свідомості наших громадян щодо добровільної та обов’язкової сплати податків, а зі сторони контролюючих органів щодо виведення з тіні та притягнення до відповідальності тих суб’єктів господарювання, які користуючись діючими мораторіями на перевірки взагалі не сплачують жодної копійки в казну держави,.»- наголосила у своєму виступі Галина Роспутна .
Дискусії виникли й навколо питання фінансової децентралізації . «В повній мірі податки мають витрачатися там, де вони збираються. Децентралізація - це спосіб наблизити податки до їхніх платників. Усі ці надходження мають контролюватися людьми на місцях» - висловив думку громади Валерій Весняний.
Наприкінці засідання «круглого столу» Лілія Пастушенко подякувала учасникам заходу за конструктивну роботу та висловила надію на подальше продовження співпраці податківців та бізнесу над удосконаленням податкового законодавства.
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь