ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розвиток екстреної медичної допомоги – на особливому контролі у Президента України

Дата: 08.10.2013 11:59
Кількість переглядів: 378

Фото без опису

Адже мова йде про життя і здоров’я наших громадян, - підкреслив голова райдержадміністрації Анатолій Бузік, відкриваючи щотижневу нараду з керівниками управлінь, відділів і служб у понеділок. З інформацією перед присутніми виступила завідуюча Тульчинської підстанції швидкої медичної допомоги № 5 Науменко Тетяна Василівна, яка розповіла наступне:
- На сьогодні Тульчинська підстанція швидкої медичної допомоги № 5 входить до Гайсинської станції швидкої медичної допомоги. (Крім нашого району, в об’єднанні ще Іллінецький, Оратівський і Немирівський райони). На відміну від інших, в нашому районі є два пункти постійного базування в Кирнасівці і Шпикові, а тимчасового - в Клебані. В Шпикові "швидка" працює цілодобово, у Кирнасівці у вихідні дні - цілодобово, у будні - з 16.00, в Клебані - у нічний час. Кадрів Тульчинській підстанції бракує, приміром, на 3 посадових оклади у Шпикові - 1 лікар. В процесі реформування стались кращі зміни в плані забезпечення пально-мастильними матеріалами, (вже хворий не має давати кошти на бензин, є стовідсотково і медикаменти - все це є і в Тульчині, і в Шпикові, Кирнасівці, Клебані. Коли диспетчер отримує телефонний дзвінок від хворого, чи його родичів - про подію одразу повідомляють у Гайсин і Вінницю. Адже в разі серйозності хвороби це дасть змогу сконцентрувати зусилля там і хворий отримає найкваліфікованішу допомогу, врешті, буде врятовано чиєсь життя. Згідно норм "швидка" має добратись на виклик за 10 хвилин у місті і за 20 хвилин у село. Можливо, не завжди так насправді відбувається. Стан доріг бажає бути, м'яко кажучи, значно кращим. В так звані базарні дні через місто автомобіль "швидкої" рухається інколи дуже повільно, адже проблискові маячки включати заборонено. Водії ж інших авто й не думають пропускати медиків, уступати дорогу. Подібна поведінка і у пішоходів, яким байдуже до того, що, можливо, хвилини, які "швидка" простоює перед п'ятьма пішохідними доріжками, добираючись в центр, потрібні для того, щоб врятувати людське життя. Інколи час втрачається й тоді, коли в нічний час водій "швидкої" блудить, приміром, по Кинашеву. Нумерації будинків немає, вулички звивисті, інколи зустріти авто, вийти на дорогу немає кому - все це не на користь хворому, а також і бригаді, яка не вкладається в доведені законодавством норми. Не завадила б і сучасна медична апаратура, якою, власне оснащено лише єдиний реанімобіль. Але то все питання часу. Шлях складний, але правильний. З 2014 року прийматиме виклики диспетчерська служба м. Вінниці і вказуватиме, яка саме бригада має доїхати до потерпілого. Це ще більше сприятиме швидшому доїзду "швидкої" на місце перебування потребуючого медичної допомоги.
Коментуючи цю інформацію, перший керівник району сказав зокрема таке:
“Нашим людям, особливо тим, хто часто хворіє, по великому рахунку байдуже з якого рівня надійде допомога, їм потрібно аби швидка допомога була надана справді швидко і якісно. Над цим ви і маєте працювати, вдосконалюватись, співпрацювати з центром первинної медико-санітарної допомоги і центральною лікарнею. Уважне, чуйне ставлення до хворого - це також дуже важливо для його одужання. Тож є і в подальшому над чим працювати медпрацівникам, а також керівникам територіальних громад і відповідних служб, які мають забезпечувати нормальні умови праці людям в білих халатах. На цьому постійно наголошує і обласна влада, зокрема голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан, доручення якого мають виконуватися належним чином”.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь