ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роз’яснення Кабінету Міністрів України, щодо змін у призначенні субсидії

Дата: 12.10.2018 15:05
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

Управління соціального захисту населення надає роз’яснення Кабінету Міністрів України, щодо змін у призначенні субсидії, які діють з травня 2018 року.
Чи повинні громадяни пенсійного віку, які отримують пенсію за межами України, надавати довідки про отримані ними пенсії та їх розмір у гривневому еквіваленті?
Відповідно до пункту 13 Положення у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту, до Декларації додаються довідки про доходи. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру.
Пенсіонери, які отримують пенсію за межами України, мають надати довідку про доходи, якою може бути довідка про розмір призначеної (виплаченої) пенсії або виписка з банку, через який отримується пенсійна виплата.
Доходи, отримані в іноземній валюті, перераховуються в грошову одиницю, що діє в Україні, за курсом Національного банку України на дату їх отримання.
До середньомісячного доходу осіб, які беруть (брали) безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), та/або до середньомісячного доходу членів їх сімей не враховуються: отримані ними у період безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) грошове забезпечення та інші виплати.
Чи можливо буде за даними ДФС визначити суми, отримані у період безпосередньої участі у проведенні АТО (наприклад 2 місяці участь в АТО, інші - служба за контрактом за межами АТО)?
На сьогодні дані, які надає ДФС про доходи військовослужбовців, не містять ознак щодо отримання таких доходів під час безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил).
У такому випадку громадянин має надати документальне підтвердження того, що ці доходи отримані під час безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил).
Аналогічний підхід застосовується і при врахуванні доходів від реалізації молока.
Як розрахувати дохід особи, яка припинила/розпочала підприємницьку діяльність (спрощена система оподаткування) в періоді, за який враховуються доходи?
У наведеному випадку середньомісячний дохід зазначеної особи має розраховуватися на підставі двох різних періодів її діяльності: за період ведення підприємницької діяльності – відповідно до групи платника податків, за інший період – відповідно до отриманих доходів з урахуванням норм пункту 12 Положення.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь