ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роз’яснення щодо сплати транспортного податку, якщо автомобіль придбано підприємством в середині року

Дата: 10.06.2015 08:47
Кількість переглядів: 252

Зазначимо, що 1 січня 2015 року введено в дію положення Податкового кодексу України щодо транспортного податку (ст. 267 Податкового кодексу України).
Відповідно до пп. 267.1.1 п.267.1 ст.267 Податкового кодексу України платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.
Тобто, платниками є саме власники автомобілів.
Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.
Ставка податку становить 25000 гривень на рік за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.
Базовий податковий період – календарний рік.
Суму податку юридичні особи мають розраховувати самостійно станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подати відповідну декларацію до контролюючого органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування (пп. 267.6.4 п.267.6 ст.267 Податкового кодексу України).
Юридичні особи сплачують податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.
Тобто податок сплачується: за І квартал – до 30 квітня, за ІІ квартал – до 30 липня, за ІІІ квартал – до 30 жовтня, за ІV квартал – до 30 січня.
Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування (пп. 267.7.1 п.267.7 ст.267 Податкового кодексу України).
Якщо юридична особа протягом року придбає автомобіль, який підлягає оподаткуванню, їй необхідно подати декларацію протягом місяця з дня виникнення права власності на авто. Водночас, податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.
Попередній власник визначає податок за період з 1 січня звітного року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування (пп. 267.6.5 п.267.6 ст.267 Податкового кодексу України).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь