ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники закликають громадян не провокувати пожеж в екосистемах!

Дата: 24.07.2017 11:00
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

З настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду на Вінниччині різко збільшилася кількість пожеж на відкритих територіях. Щодня реєструються випадки горіння сухостою, сміття, очерету, тощо.

З початку року на території області зареєстровано 459 пожеж в екосистемах, загальна площа яких склала 361,0239 га.

Причинами, що призводять до цих пожеж, з року в рік є: неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, пасовищ, очерету, ділянок із степовою, водно-болотяною, іншою природною рослинністю, а також необережне поводження з вогнем громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках. Це, у свою чергу, стає причиною розповсюдження полум'я на лісові насадження, торфовища, а також на житлові будинки та господарські будівлі людей. Внаслідок цього завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Тому в цей період рятувальники постійно проводять широкий комплекс масово-роз’яснювальної роботи серед населення області. Також для профілактики пожеж в природних екосистемах використовуються можливості засобів масової інформації, зовнішньої соціальної реклами та проводяться громадські акції з дітьми та молоддю.

Багато громадян мають хибну думку про те, що випалювання залишків рослинності, в тому числі трави є корисним, однак спалювання негативно впливає на стан навколишнього середовища і загрожує здоров’ю людей. Зокрема, під час горіння виділяються різноманітні речовини, які загострюють або викликають захворювання, переважно серцево-судинної системи та дихальних шляхів.

Шановні мешканці Тульчинського району, не провокуйте пожеж в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь