ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Самовільна порубка новорічних дерев – злочин!

Дата: 30.11.2018 15:48
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

За традицією, яка нараховує більше двох віків, головною прикрасою новорічних свят є ялинка. Її хочуть мати та встановлюють на видному місці в кожній домівці. В останні роки дехто замінює ялину на сосну. Кожне з цих дерев має свою красу та привабливість. І ніяка штучна ялинка, нашпигована ядучими хімікатами, не може замінити справжню лісову красуню, яка приносить в наші оселі особливий настрій, затишок та загадковість лісу. Добре відомі і цілющі властивості хвої: вона очищає нирки, жовчний міхур. І навіть при наявності онкології в організмі можна використовувати саме хвою цих дерев. Крім цього, в ній міститься корисний вітамін С , його там більше, ніж в багатьох цитрусових. Є ще ряд складових, завдяки яким, можна робити чай і приймати його при простудних захворюваннях. Але не варто забувати про варварське знищення ялинок! Для того. щоб кожна родина могла встановити в своїй оселі новорічну красуню, ДП «Тульчинське ЛМГ» спеціально створює плантації новорічних ялинок з побажаннями торговельних організацій та споживачів.
Проте, не всі хочуть купувати прикрасу Нового року. Дехто намагається самовільно добути ялинку або сосну в лісі, чим порушує діюче законодавство. Самовільна рубка несе за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 85 до 170 грн., а мінімальний розмір шкоди становить близько 453,93 грн. за одне зрубане деревце діаметром до 10 см, а тепер рахуйте чи варто «економити»?
Тому у передноворічний період ДП «Тульчинське ЛМГ» спільно з іншими природоохоронними органами проводять комплекс заходів по попередженню та виявленню випадків незаконних рубок та незаконної реалізації хвойних порід.
Будьте уважними при купівлі новорічних дерев! Всі дерева, що реалізуються, вважаються законно зрізаними, якщо вони мають спеціальне маркування у вигляді бирок чи стрічок із штрих-кодом .
Через незаконну вирубку хвойних дерев в лісі не на спеціально відведених для цього ділянках, шкода завдається переважно молодим насадженням, які будуть формувати ліси через десятки років. Тому самовільна рубка дерев – це злочин проти нащадків!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь