ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щодо організації роботи в умовах підвищеної температури

Дата: 29.06.2017 12:41
Кількість переглядів: 235

У зв'язку із підвищенням температури повітря та з метою попередження аварій і нещасних випадків травмування працівників на виробництві, в тому числі сонячних і теплових ударів, управління соціального захисту населення райдержадміністрації звертається до суб'єктів господарювання усіх форм власності щодо вжиття дієвих заходів по забезпеченню дотримання працівниками вимог безпеки на робочих місцях, здійсненню постійного та належного контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової та пожежної безпеки.
Спекотний мікроклімат має шкідливий вплив на організм людини, викликаючи погіршення самопочуття, зниження працездатності, загострення хронічних хво­роб, що може призвести до її травмування під час виконання трудових обов’язків. Особливо це стосується тих, хто працює на відкритих місцевостях, виконує роботи у замкнених (обмежених ) просторах ( люки, лази, колодязі, камери, колектори тощо), у виробничих i громадських приміщеннях без кондиціонування повітря. Також, внаслідок підвищення температури повітряного середовища, зростає імовірність виникнення аварій при використанні, виготовленні, переробці, зберіганні або транспортуванні небезпечних речовин, особливо вибухопожежонебезпечних та легкозаймистих.
З метою недопущення випадків травматизму та виникнення аварій в умовах підвищеної температури пропонуємо суб'єктам господарювання усіх форм власності:
1.Забезпечити здійснення постійного контролю за дотриманням працівниками вимог охорони праці, пожежної безпеки, а також трудової та виробничої дисципліни.
2.Не допускати до виконання робіт працівників, які не пройшли в установленому порядку медичних оглядів, навчання, інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки руху.
3.Забезпечити ефективну та безперебійну роботу систем вентиляції та кондиціювання повітря на робочих місцях.
4. Не допускати виконання робіт у замкнених (обмежених ) просторах без постійного контролю в них повітряного середовища, без засобів колективного та індивідуального захисту.
5.Максимально обмежити виконання робіт працівниками на відкритому повітрі, а також тих робіт, які пов'язані з переміщенням між віддаленими виробничими об'єктами тощо.
6.Обладнати місця відпочинку працівників, що виконують роботи на відкритому повітрі, забезпечивши їх необхідною кількістю питної води та медичними засобами щодо надання першої (долікарської) допомоги від сонячного та теплового удару
7.Не допускати випуск на лінію транспортних засобів, які знаходяться в технічно несправному стані, а також водіїв, які не пройшли в установленому порядку передрейсових медичних оглядів тощо.
8.При використанні, виготовленні, переробці, зберіганні або транспортуванні небезпечних речовин, особливо вибухопожежонебезпечних та легкозаймистих вживати всіх можливих заходів, спрямованих на недопущення виникнення небезпечних ситуацій і аварій.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь