ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні жителі Тульчинського району! Важлива інформація про проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу

Дата: 25.09.2018 16:36
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

Для покращення епізоотичної ситуації щодо сказу на території району, області, ефективного проведення імунізації диких тварин та на виконання протоколу №3 засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій обласній адміністрації 24.09.2018 року Тульчинське районне управління Головного управління Держдпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє, що у Вінницькій області в останній декаді вересня та у першій декаді жовтня 2018 року буде проводитися пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків, єнотовидних собак) проти сказу.
Вакцинація на території Вінницької області та району буде проводитися повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою літаків АН 2 або вертоліту. Тому, шановні жителі Тульчинського району, коли ви побачите літак АН –2 чи вертоліт, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо, не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати брикети в руки, не переносити в інші місця, а дорослим - провести роз’яснювальну роботу з дітьми.
Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні, області та на теренах Тульчинського району вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.
Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, за якою уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні та бродячі тварини.
Приманки:
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь