ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Шевченка світ – сплетіння ліній»

Дата: 16.01.2014 09:01
Кількість переглядів: 325

…пам’ятайте, що на цій планеті,
відколи сотворив її пан Бог,
ще не було епохи для поетів,
але були поети для епох!

Л. Костенко

Під такою назвою 15 січня в обласній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва відбулося відкриття книжково-ілюстративної виставки, що присвячена 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря.
Минає 200 років від дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе серед нас.
Тарас Шевченко – символ чесності, правди, великої любові до людини. Вся творчість Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів за світлу долю трудового люду.
Виставка-ювілей «Шевченка світ – сплетіння ліній» пропонує читачам перегорнути сторінки життя і творчості Т.Г. Шевченка у відділі рідкісних і цінних видань Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва. Метою експозиції є розкриття величі та безсмертя українського поета, світового генія, неперевершеного майстра слова. На виставці представлені твори Т.Г. Шевченка, матеріали і спогади про його життя та творчість, мистецьку спадщину поета.
Чільне місце посідають збірки «Кобзарів» різних років друку у розділі "Книга невичерпна, книга на віки". Першим серед них є прижиттєве видання 1860 року, яке видрукував Пантелеймон Куліш на кошти Платона Симиренка. Окрасою розділу є і сучасне подарункове видання «Кобзаря» 2006 року.
Творчість Т.Г. Шевченка має світове значення. Його твори перекладено всіма слов′янськими та багатьма мовами світу, частина з них представлена на виставці окремим розділом «Обійшов усю землю Кобзар».
Демонстрація художніх альбомів з його малюнками та зарисовками в наступному розділі «Гармонія пензля і слова» є свідченням художнього генія, що жив у душі Шевченка нарівні з поетичним. Видатний митець пробував себе у різноманітній техніці, навіть у скульптурі, а за успіхи у гравюрі йому було присвоєно звання академіка.
Остання полиця експозиції «Тернистими шляхами долі» присвячена спогадам сучасників про Шевченка, дослідженням науковців та вшануванню пам’яті сина українського народу.
Величний Шевченко… Нам ще йти i йти до його пізнання. Ми на вічнім шляху до Шевченка...

Для довідки:
Виставка проходитиме з 15 січня до 14 квітня 2014 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь