ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шість факторів про призначення пенсії.

Дата: 03.08.2015 08:27
Кількість переглядів: 256

Фото без опису

Кожна людина за кілька місяців до настання пенсійного віку починає готуватися до звернення щодо призначення пенсії: вивчає законодавство, збирає довідки про стаж і зарплату. Про що іще треба знати пенсіонерові в цьому разі?
  1. Звертатися щодо призначення пенсії треба в управління Пенсій­ного фонду України за місцем проживання (зареєстрованим або фак­тич­ним). Подавати документи можна будь-коли після виникнення права на пенсію.
  2. Документи можна подати особисто або через свого представника (потрібне доручення, завірене в нотаріуса), а коли пенсіонер іще працює – через відділ кадрів роботи.
  3. Для оформлення будь-якого виду пенсії треба обов’язково написати в управління Пенсійного фонду відповідну заяву (бланк заяви можна одержати на прийомі у фахівців управління) і додати до нього відповідні документи. Прийнявши заяву, фахівець повинен видати розписку-повідомлення з переліком документів, які можна подати додатково протягом трьох місяців, а також пам’ятку пенсіонера.
4. Пенсію призначають із дня, що настає після дня досягнення пенсій­ного віку, якщо звернутися щодо призначення пенсії не пізніше як через три місяці після дня досягнення пенсійного віку. А якщо ні, то – з дня звернення щодо до призначення пенсії. Днем звернення з при­воду призначення пенсії є день, коли Фонд прийняв заяву про призначення пенсії.
  1. Для оформлення пенсійного посвідчення треба заповнити анкету (її дадуть у Пенсійному фонді ) і подати фотографію(4х6 см).
  2. Після подання всіх документів пенсію мають призначити за 10 днів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь