ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Скасування карантинних обмежень по африканській чумі свиней в ФОП Подоляк Кирнасівська селищна рада Тульчинського району Вінницької області

Дата: 12.10.2016 08:29
Кількість переглядів: 394

Фото без опису

11 жовтня 2016 року в конференц-залі Районної Ради під керівництвом Першого заступника голови райдержадміністрації Побережника В.І. та за участі представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, управління Держпродспоживслужби у Тульчинському районі, селищного голови смт.Кирнасівка та інших зацікавлених служб та громадськості району відбулося засідання районної протиепізоотичної комісії.
За інформацією в.о. начальника управління Держпродспоживслужби у Тульчинському районі Онуфрійчука С.І. після проведення оперативних та профілактичних заходів по локалізації вірусу африканської чуми свиней на території Тульчинського району виникла необхідність у знятті карантинних обмежень на території смт.Кирнасівка.
За наслідком обговорення та голосування членами комісії було прийнято рішення про зняття відповідних обмежень на території смт.Кирнасівка з 13 години 11 жовтня 2016 року. Рішення додається.
РІШЕННЯ № 14
від 11 жовтня 2016 року
Скасування карантинних обмежень по африканській чумі свиней в ФОП Подоляк Кирнасівська селищна рада Тульчинського району Вінницької області.
Доповідь; В.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Тульчинському районі Онуфрійчука Степана Івановича.
29 серпня 2016 року після одержання позитивного заключення щодо наявності вірусу Африканської чуми свиней у свиногосподарстві Подоляк О.В. смт Кирнасівка було проведено термінове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії про районній державній адміністрації, рішенням якої був затверджений «План заходів щодо ліквідації та недопущення захворювання свиней на Африканську чуму свиней ».
Сьогодні я доповідаю, що заходи передбачені Планом, спільними зусиллями всіх відповідальних та зацікавлених служб і організацій виконані в повному обсязі.
Що нами було зроблено.
29 серпня 2016 року о 19 годині були встановлені чотири ветеринарно – поліцейські пости на в’їзді і виїзді із смт. Кирнасівка, а також один пост на виїзді із вогнища хвороби - ферми Подоляк О.В. протягом 3 – х годин дані пости були обладнані дезінфекційними бар’єрами та укомплектованим дезінфекційним транспортом (автомобілі ДУК).
Заходи, які виконані в епізоотичному вогнищі.Вночі з 29 на 30 серпня 2016 року усіх свиней які перебували в епізоотичному вогнищі - фермі, протягом 5 годин проведено умертвіння безкровним методом. Трупи умертвлених та попередньо загинувших свиней, дерев’яний та малоцінний інвентар спалено на території вогнища захворювання у попередньо виритій траншеї із застосуванням автошин, аміачної селітри, дров та дизпалива. Всього спалено - 356 голів свиней. Транспорт, яким перевозились трупи свиней , майданчики погрузки і вигрузки загинувших і знищених свиней продезінфіковані. Траншея де спалювалися свині та ґрунт яким засипали траншею оброблено хлорним вапном. Гній із неблагополучної ферми пересипаний хлорним вапном, яке містло 25% активного хлору, з розрахунку 0,5 кілограм на 1 м2 та перемішаний у траншї, яка знаходилася на території вогнища.
Проведена трикратна дезінфекція приміщень , де утримувалися свині та прилеглої території (1 - ша після видалення свиней; 2 - га після ретельного очищення та миття; 3 - я перед зняттям карантинних обмежень). Проведена також дератизація приміщень та території . рослинність навколо ферми скошена та спалено.
Заходи в загрозливій зоні
Встановлено зону захисту, що оточує межі епізоотичного осередку з розміщенням ветеринарно – поліцейських постів з облаштуванням дезбар’єрів та цілодобового чергування спеціалістів ветеринарної служби та працівників поліції.
Із загрозливої зони здійснено вивіз та забій клінічно здорових свиней на ПП ЯнТаС с. Ілляшівка, Тростянецького району, в кількості 597 голів; ФОП Герасимчук – 115 гол., ФОП Подоляк – 294 гол., ФО Мазур – 127 гол., ФО Лелека – 61 гол. Піддано умертвінню безкровним методом некондиційного поголів’я свиней, яке не підлягало забою, а саме поросята сисуни у кількості 231 голови (ФОП Герасимчук – 188 гол., ФО Мазур – 19 гол., ФО Лелека – 24 гол.)
Було організовано вісім бригад із спеціалістів ветеринарної медицини району та представників селищної ради, для здійснення перепису наявного свинопоголів’я в смт. Кирнасівка та проведення роз’яснювальної роботи серед населення громади. Станом на 05 вересня 2016 року в смт. Кирнасівка було обстежено 1823 двори та 1135 голів свиней.
Двома бригадами, із спеціалістів ветеринарної медицини району та представників селищної ради на протязі всього періоду карантину проводився щоденний моніторинг стану свинопоголів’я населення в смт. Кирнасівка. Випадків захворювання та падежу свиней не виявлено.
ВИРІШИЛА:
1. У зв’язку з виконанням Плану заходів з ліквідації захворювання африканською чумою свиней в ФОП Подоляк О.В. Кирнасівська селищна рада, Тульчинського району Вінницької області який затверджено рішенням ДНПК при Тульчинській РДА Протокол від 29.08.2016 № 11 зняти карантинні обмеження по африканській чумі свиней з смт. Кирнасівка, Тульчинського району Вінницької області з 11.10.2016 року.
2. Завіз свинопоголівя в господарство яке знаходилось у епізоотичному вогнищі (ФОП Подоляк) і господарства які знаходились в загрозливій зоні (ФО Мазур, ФО Лелека, ФОП Герасимчук) здійснити за погодженням з Держпродспоживслужбою Тульчинського району виключно за письмовим дозволом.
Управління держпродспоживслужби в Тульчинському районі
3. У карантинній зоні, у зоні захисту забороняються терміном 6 місяців продаж свиней на ринках та закупівля господарствами свиней у населення.
Державна надзвичайна протиепізоотична комісія Тульчинської РДА
Управління держпродспоживслужби в Тульчинському районі
Кирнасівська селищна рада
До зняття обмежень
4. Протягом року на місці захоронення решток спалених трупів свиней та захоронень гною і сичівки, забороняється проводити земляні роботи.
Кирнасівська селищна рада
5. Продовжувати роз’яснювальну роботу серед населення району, щодо профілактики занесення вірусу Африканської чуми свиней в господарствах незалежно від форми власності.
Державна надзвичайна протиепізоотична комісія Тульчинської РДА,
Тульчинська районна рада
Управління держпродспоживслужби в Тульчинському район
Голова ДНПК Побережник В.І.
Секретар ДНПК Любчак Ю.В.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь