ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Співпраця з підприємцем

Дата: 06.09.2016 15:40
Кількість переглядів: 246

Юридична особа є податковим агентом до доходів, які вона нараховує та виплачує самозайнятій особі. Якщо приватний підприємець надає копію документа, що підтверджує його державну реєстрацію як суб'єкта підприємницької діяльності, податковий агент подає до ДФС за місцем реєстрації податковий розрахунок за формою №1-ДФ.

В такому розрахунку податковий агент зазначає суму нарахованого і виплаченого доходу з ознакою доходу "157". ПДФО та військовий збір з таких доходів не утримується і не сплачується, оскільки приватний підприємець здійснює оподаткування такого доходу самостійно.

Отже, якщо підприємець надає документ про його реєстрацію як суб'єкта підприємницької діяльності, податковий агент податок на доходи фізичних осіб не утримує. Зазначена норма визначена пп. 14.1.180, пп. 165.1.36 та п. 177.8 ПКУ.

Зверніть увагу, що наявність копії витягу з реєстру платників єдиного податку знімає можливі питання оподаткування доходів ПДФО з урахуванням норми пп. 165.1.36 ПКУ. Норма цього підпункту говорить про те, що доходи фізособи, з яких сплачується єдиний податок, не обкладаються ПДФО.

Отже, якщо вид діяльності, за який ФОП виплачується дохід, співпадає з видами діяльності, зазначеними у такому витягу, ПДФО з такого доходу не утримується та не сплачується юрособою (а отже, не сплачується і військовий збір).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь