ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Справедливого суду для українців в Росії немає – Президент про вирок Олегу Сенцову

Дата: 26.08.2015 10:16
Кількість переглядів: 273

Україна вважає вирок, який винесений сьогодні режисеру Олегу Сенцову у Росії, несправедливим, заявив Президент Петро Порошенко під час спілкування із журналістами в Одесі.
«Ні Надія, ні Олег не скоювали жодних злочинів. Це – абсолютно жахливий вирок. Це – лише підтвердження упередженого суду, підтвердження того, що справедливого суду для українців в Росії немає», — сказав Глава держави.
Президент зазначив, що ніхто і не очікував на інший вирок. «Ви чекали, що держава-окупант і держава-агресор буде судити справедливо? Якого іншого рішення ви чекали від окупанта?», — запитав Петро Порошенко.
Глава держави повідомив, що вчора під час зустрічі у Берліні з керівництвом Франції та Німеччини обговорювалося питання виконання Мінських домовленостей, одним з важливих пунктів яких є звільнення заручників – як тих, що утримуються на окупований території, так і тих, що знаходяться у в’язницях у Росії. «Ми скоординували наші заходи, які будуть боронити Україну і забезпечувати виконання Мінських домовленостей», – сказав Петро Порошенко.
Відповідаючи на запитання, чи здійснюватиме Україна якісь кроки у відповідь на такий вирок суду, Президент зазначив, що наполягання на виконанні Мінських угод і є тими кроками, які спрямовані на звільнення заручників, у тому числі Олега Сенцова та Надії Савченко.
«Впевнений у тому, що ефективні кроки української влади, світової коаліції, яку вдалося створити на підтримку України, забезпечать, щоб Надія Савченко і Олег Сенцов повернулися додому, де їх зустрінуть як героїв», – наголосив Президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь