ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Станьте патронатними вихователями!!!

Дата: 26.10.2018 10:14
Кількість переглядів: 222

Фото без опису

Патронатні сім'ї в Україні з'явилися 2009 року з ініціативи міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині». Вони вперше започаткували такий експеримент у Київській області. Сьогодні патронатні сім’ї є альтернатива інтернат ним закладам на всій території України.

Патронатна сім’я – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин. Зокрема найпоширенішими ситуаціями, коли виникає потреба в патронатній сім’ї, це внутрішньосімейні конфлікти, тимчасова асоціальна поведінка батьків, дитина залишилась без належного піклування батьків тощо. Термін перебування дитини у сім'ї патронатних вихователів залежить від потреб дитини та обставин, що спричинили влаштування дитини, але не може перевищувати 3 місяці. У окремих випадках, термін може бути подовжено до 6 місяців. У цей час соціальні працівники допомагають батькам подолати труднощі, через які дитину було вилучено. Якщо ж відновити здатність батьків виховувати свою дитину неможливо, їй знаходять іншу форму сімейного виховання.

Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих в його сім’ю та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я під час перебування. Патронатні вихователі проходять спеціальну підготовку – навчальний курс, що дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. Вихователів професійно підтримують фахівці соціальної роботи та психологи, для роботи з дитиною залучаються необхідні спеціалісти. Важливим також є те, що патронатному вихователю виплачують заробітну плату та зараховують трудовий стаж. Розмір грошового забезпечення у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. На кожну дитину, влаштовану в сім’ю патронатного вихователя буде надаватись соціальна допомога – два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Діти влаштовуються тільки із однієї сім’ї.

Патронатним виховатилем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду виховання та соціально-психологічної реабілітації дитини в своєму помешканні. Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

Наразі головне завдання– знайти кандидатів у патронатні батьки. Всім небайдужим, хто зацікавився, за більш детальною інформацією просимо звертатись до Тульчинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - м. Тульчин, вул. М.Леонтовича, 62(перший поверх районного будинку культури), тел.: (04335) 2-45-75


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь