ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СТРОКИ ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ ТА СПЛАТИ ПОДАТКІВ

Дата: 21.04.2016 11:45
Кількість переглядів: 290

Фото без опису

Податковий (звітний) період визначено статтею 294 Податкового кодексу, а порядок нарахування та строки сплати єдиного податку — статтею 295 Кодексу.

Групи платників
єдиного податку
Податковий (звітний) період
Термін сплати податку
1 група
2 група
Календарний рік (тобто протягом 60 к. дн., що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року). Згідно з пп. 296.2 ПКУ, така податкова декларація подається, якщо платник ЄП не перевищив протягом року обсяг доходу та/або самостійно не перейшов на сплату єдиного податку за ставками, встановленими для другої, третьоїї групи. У разі перевищення обсягу доходу або прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для 2-ї або 3-ї (фізособи — підприємці) груп, платники подають декларацію про майновий стан і доходи у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.
Декларація подається за місцем податкової адреси.
Авансовим внеском не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Можна сплатити ЄП за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року. Сплата здійснюється за місцем податкової адреси. Платники, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати ЄП протягом 1 календ. місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває понад 30 к.д.
1 група- 137,80 грн
2 група -275,60 грн
3 група
Календарний квартал (протягом 40 к. дн., що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу)*
Декларація подається за місцем податкової адреси.
Протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.
Сплачується за місцем податкової адреси.
5% від суму доходу (без реєстрації ПДВ)
3% від суми доходу платники ПДВ
4 група
Календарний рік (самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і подають декларацію не пізніше 20 лютого поточного року за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки)
Щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у розмірах:
у I кварталі — 10 %;
у II кварталі — 10 %;
у III кварталі — 50 %;
у IV кварталі — 30 %
Сплачується у місцевий бюджет за місцем розташування земельної ділянки**
* Новоутвореним госпсуб'єктам, які бажають стати платниками ЄП третьої групи, слід звернути увагу на оновлену норму п. 294.4 ПКУ. Якщо новоутворена особа подала заяву щодо обрання спрощеної системи протягом 10 к.д. з дня держреєстрації (раніше — до закінчення місяця), перший звітний період починається з першого числа місяця, у якому відбулася держ реєстрація. Щоправда, згідно з оновленим абз. 2 пп. 298.1.2 ПКУ таке право є тільки в новоутворених платників ЄП третьої групи, яка не передбачає сплату ПДВ. Це означає, що стати платником ПДВ свіжоспечений «єдиноподатник» може після закінчення одного звітного періоду — кварталу. Так, у разі добровільної зміни ставки ЄП в розміріі - 5% (особи, які не зареєстровані платниками ПДВ) на ставку - 3% та реєстрації платником ПДВ заяви подаються не пізніше ніж за 15 к.д. до початку календарного кварталу. Схема обрання ставки ЄП 3% зі сплатою ПДВ складається з двох етапів: спочатку треба зареєструватися платником ЄП третьої групи зі ставкою 5% (протягом 10 к.д. з дня держреєстрації, з першого числа місяця, в якому відбулася держреєстрація), а лише потім подавати заяву на зміну ставки на 3% та реєстрацію платником ПДВ — не пізніше ніж за 15 к.д. до початку нового кварталу, нова ставка ЄП та реєстрація платником ПДВ діятиме з початку такого кварталу.
** Окремі особливості нарахування і сплати єдиного податку для платників 4 групи встановлено у пп. 295.9.3. — 295.9.7 ПКУ.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь