ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Тато, мама і я – рятувальників сім’я!» – у ДНЗ №1 «Веселка» м. Тульчин

Дата: 10.04.2015 13:11
Кількість переглядів: 349

Фото без опису

Навчати дітей правильному і безпечному поводженню з вогнем та у випадку виникнення надзвичайних ситуацій у побуті потрібно ще з малечку. Саме для цього в дошкільних навчальних закладах проводять різні тематичні заходи, навчально-пізнавальні ігри, конкурси тощо. Аби діти ліпше засвоювали навики безпечного життя, досить часто такі виховні заходи здійснюють спільно з представниками пожежно-рятувальної служби, які не лише розповідають малечі про правила безпеки, а й проводять практичні заняття з вихователями і дітьми.
Щоб долучити до уроків безпеки ще й батьків, 8 квітня у дошкільному навчальному закладі №1 «Веселка» в актовій залі було проведено пізнавально-розважальний захід «Тато, мама, я – рятувальників сім’я!» спільно з працівниками ДПРЧ–14 м. Тульчин. Участь у пізнавально – розважальній грі взяли три родини – команда «Патріот» родини Харченків з старшої групи №1, команда «Дружба» родини Войчишиних з старшої групи №2 та команда «Рятівники» родини Буженків з середньої групи. Оцінювали майстерність, знання та вміння команд долати небезпеку члени журі – головний фахівець Тульчинського РС ГУДСНС України у Вінницькій області капітан служби ЦЗ Марчук Т.Д., заступник начальника ДПРЧ – 14 м.Тульчин ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Вінницькій області ст. лейтенант служби ЦЗ Танцюра М.О., начальник ГОЗНС та ЗЦЗ ДПРЧ – 14 м. Тульчин ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Вінницькій області майор служби ЦЗ Сліпенький О.М.
Команди зібралися на свято, щоб позмагатися у силі, спритності, винахідливості і просто відпочити та поспілкуватися з дітьми. Гра розпочалася з самопрезентації, під час якої команди представили свою назву, емблему та девіз. Далі учасники змагалися в різних конкурсах. Це - одягання протигазу, вікторина «Пожежна безпека», «Це має знати кожен», інтелектуальний конкурс, у формі письмового тестування, під час якого команди мали дати відповідь на питання та розказати алгоритм дій в тій чи іншій надзвичайній ситуації, навчальна – практична естафета «Надай першу допомогу потерпілому», спортивно – розважальні естафеті під назвою «Школа виживання». Ведуча свята радіотелефоніст ДПРЧ – 14 м. Тульчин Біла О.А., підготувала для кожної команди різні теоретичні ситуації та питання, аби не було повторень і щоб кожна команда мала змогу показати усі свої знання.
Останнім для учасників було «Домашнє завдання», де команди змагалися на кращу презентацію плакатів за темою: «Тато, мама і я – рятувальників сім’я», під час якої враховувалися такі критерії: розкриття теми, змістовність та оригінальність.
А щоб підбадьорити команди, повеселити учасників, членів журі вихованці дитсадка «Веселка» під керівництвом музичного керівника Комісар Л.А. дарували пісні та запальні таночки. Кожну команду-учасницю гучними оплесками та вигуками підтримували діти їхніх груп, честь яких вони відстоювали.
Після цікавих і напружених конкурсів, долання естафет та теоретичної частини пізнавально – розважальної гри «Тато, мама і я – рятувальників сім’я» члени журі подякували учасникам свята, вручили почесні грамоти та солодкі подарунки.
Щиро дякуємо всім учасникам пізнавальної – розважальної гри за активну участь, та всьому педагогічному колективу садочка, за внесок у виховання й навчання дошкільнят правилам безпеки.
Не варто забувати, що працівниками пожежно-рятувальної служби такого роду заходи проводяться не лише для дітей, а й для працівників дошкільних навчальних закладів і батьків, які повинні правильно формувати уявлення дітей про небезпеку під час пожежі, пояснювати дітям й навчати їх правильно поводити себе в різних надзвичайних ситуаціях. Але головне завдання кожного з нас - виховувати у дітей почуття відповідальності
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь