ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Тимчасовий відпочинок для батьків, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю»

Дата: 24.05.2019 11:58
Кількість переглядів: 251

Фото без опису

Тульчинський районний центр соціальних служб для сімей, дітей та молоді, повідомляє щодо апробації пілотного проекту Державного стандарту соціальної послуги «Тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю».

На виконання Наказу Мінсоцполітики України № 1633 від 05.11. 2018 року, Розпорядження Вінницької обласної державної адміністрації № 918 від 29 листопада 2018 року центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» з 3 грудня 2018 року проводить апробацію пілотного проекту Державного стандарту соціальної послуги «Тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю». В лютому 2019 року було прийнято рішення про продовження Апробації з 15 березня по 25 грудня 2019 року.

Послуга надається сім’ям, які виховують дітей з 7 до 18 років з інвалідністю, які потребують сторонньої допомоги (зокрема з ДЦП, аутизмом, синдромом Дауна, гіперактивність, інтелектуальними та психічними порушеннями, при умові, якщо вони потребують сторонньої допомоги в самообслуговуванні та/чи орієнтації та/чи спілкуванні). Виняток складають діти, яким потрібний паліативний догляд (лежачі, які користуються візком, з зондовим харчуванням та з високою потребою медичних послуг).

Діти будуть проживати в Тренінговому центрі, який розташований в с. Дорожне, Вінницького району. Кімнати розраховані на 2 особи. Вночі чергують доглядальники. Забезпечується 5-ти разове харчування, комфортні і доступні умови для проживання та здійснення гігієнічних потреб, також розвиваючі зайняття психолога, вихователя, фахівця соціальної роботи та інструктора з праці, спостереження медичної сестри в денний та нічний час. Крім цього, на підставі вивчених потреб дітям будуть надаватися необхідні індивідуальні послуги – заміна памперсів, годування, одягання, підмивання, умивання.

Для одержання послуги та додаткової необхідно звернутись до адміністрації закладу центру «Обрій», тел.: (0432)509-145, або до Тульчинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, тел.: (04335) 2-45-75.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь