ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тульчинці побували в Києві на Софіївській площі 15 грудня

Дата: 17.12.2018 15:28
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

В історичний для нашої держави день півтори тисячі вінничан прибули на Софіївську площу м. Києві, де зібралися тисячі людей зі всієї України в очікуванні рішення Надзвичайного об'єднавчого Собору Православних Церков.
Спільно з численними вірянами у заході взяли участь керівництво Вінницької області на чолі з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та заступником голови облдержадміністрації Олександром Крученюком, а також голови районних державних адміністрацій. Зокрема, разом з Віталієм Чубою на Софіївській площі побувала чимала група жителів Тульчинського району.
Надзвичайний об’єднавчий собор розпочався зранку 15 грудня в Софії Київській та тривав за «закритими дверима» протягом усього дня. По його завершені Президент України Петро Порошенко оголосив про створення нової Православної Церкви в Україні та представив її предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Єпіфанія (Думенка), який, за його словами, на початку січня 2019 року у Стамбулі отримає Томос від Вселенського Патріарха Варфоломія.
Президент Петро Порошенко наголосив, що надання автокефалії Православній Церкві в Україні подія співставна за значеннням зі здобуттям політичної незалежності України, - «Питання автокефалії – питання нашої української національної безпеки. Це – питання нашої української державності. Ми здобуваємо, нарешті, духовну незалежність, яку можна порівняти із здобуттям незалежності політичної», – наголосив глава держави.
У свою чергу, новообраний предстоятель Православної Церкви в Україні Митрополит Київський і всієї України Епіфаній також звернувся до вірян, які очікували рішення Об’єднавчого Собору. Він подякував усім присутнім на Софійський площі за спільну молитву і підтримку процесу створення єдиної Православної Церкви в Україні. «Ви стали учасниками цієї історичної події. Ви тут молилися, а ми там по-особливому відчували цю молитовну підтримку», - сказав новообраний предстоятель.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь