ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тульчинські податківці підвели підсумки декларування доходів громадян за минулий рік

Дата: 12.07.2016 11:19
Кількість переглядів: 252

Минулорічні доходи громадяни декларували за новою формою декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859. Ця декларація об’єднала звітність з податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Відтепер фізичні особи – платники податків подавали декларацію, в якій окрім податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, відорбажалися податкові зобов’язання з військового збору.

Обов’язкове подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, передбачено для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але від осіб, які не є податковими агентами, а саме: доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна; дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм; інвестиційний прибуток; вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна, а також іноземні доходи.

За результатами обов»язкового подання декларації подано 464 декларацій від громадян фізичних осіб, з них: 270 громадян задекларували доходи на суму понад 9 млн.грн., до сплати в бюджет податку на доходи фізичних осіб майже 580 тис.грн., 78 громадян отримали спадщину - задекларовано понад 5 млн.грн., підлягає сплаті ПДФО до бюджету 270,2 тис.грн. (військовий 81,0 тис.грн.), 178 громадян задекларували доходи від продажу с/г продукції - до сплати понад 72тис.грн. (військовий збір 7,3 тис.грн.) , інші доходи задекларували понад 62 особи. До бюджету надійшло понад 89 відсотків задекларованих сум.

Також, станом на 1 липня 2016 року громадянами, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року, податкову декларацію вже подали 194 громадяни , з бюджету повернуто понад 230 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. Право на податкову знижку за наслідками 2015 року діє упродовж усього 2016 року. Громадяни, які не скористались правом на отримання податкової знижки за 2014 рік, у цьому році таке право втратили.

Роль податкової інспекції у цьому процесі полягала в оперативному наданні громадянам комплексу інформаційних, консультаційних послуг, здійснення організаційних заходів, спрямованих на створення належних умов для подання декларацій, а також на своєчасне проведення розрахунків податку.

Державна фіскальна служба розраховує на чесне партнерство та сумлінність наших платників податків, взаємну підтримку у справі наповнення місцевих бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь