ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Братиславі започатковано новий формат співробітництва України з Вишеградською четвіркою - Глава держави

Дата: 17.11.2014 10:20
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

Президент України Петро Порошенко та президенти країн Вишеградської четвірки на зустрічі у Братиславі домовились про започаткування нового формату співробітництва.
На прес-конференції за підсумками зустрічі Глава Української держави повідомив, що, зокрема, домовлено про налагодження постійної взаємодії на рівні міністрів закордонних справ та оборони країн Вишеградської четвірки та України.
Президент підкреслив, що підтримка, яку Україна отримала в Братиславі, конче необхідна для неї. "Всі країни засвідчили: ми маємо справу з агресією. Ми маємо продемонструвати єдність всієї Європи і солідарність з Україною в питаннях і безпеки, і економіки. І я побачив цю солідарність і підтримку у Братиславі", - сказав Глава держави, подякувавши за таку "тверду і чітку позицію".
Він також зазначив, що "задоволений стилістикою розмови": обговорювалися питання конкретної підтримки. "Звучала позиція: де потребується підтримка - ми прийдемо на допомогу. Це саме те, що зараз потрібно Україні", - наголосив Президент.
Головне, про що йшлося під час зустрічі - це питання безпеки. "Це війна за свободу і демократію всього ЄС", - сказав Глава Української держави.
У свою чергу Президент Польщі Броніслав Коморовський подякував Президенту Словаччини за запрошення Президента України на зустріч Вишеградської четвірки. На його переконання такий формат потрібен зараз. Вишеградська четвірка солідарна і підтримує Україну, яка "протистоїть російській агресії". Він висловився на підтримку ідеї створення постійного формату взаємодії "Вишеградська четвірка і Україна" на різних рівнях.
Президент Угорщини Янош Адер подякував Президенту України за його зусилля задля мирного вирішення ситуації. Він також підкреслив, що Угорщина з самого початку виконувала всі рішення щодо запровадження санкцій до Росії. "Так буде і в майбутньому", - заявив Янош Адер.
Президент Чехії Мілош Земан зі свого боку зазначив, що якби був громадянином України, то на парламентських виборах обрав би Блок Петра Порошенка. "Я вірю, що Президент Порошенко ввійде в історію як Президент миру", - сказав він.
Президент Словаччини Андрей Кіска підкреслив, що всі країни Вишеградської четвірки солідарні з Україною і наголосив, що санкції необхідні в той час, коли діалог не діє.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь