ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У квітні попит ОСББ на програму з утеплення житла зріс утричі порівняно з березнем

Дата: 04.05.2017 15:18
Кількість переглядів: 233

Утеплити і заощадити, а ще й підвищити вартість квартир у будинку – таку стратегію дій обирають все більше ОСББ в Україні. Лише за останні 5 робочих днів 29 ОСББ стали учасниками Урядової програми «теплих» кредитів і залучили на різні енергоефективні заходи більше 7 млн гривень. Це утричі більше ніж позаминулого тижня. Тоді 13 ОСББ отримали в держбанках більше 2,1 млн гривень.
Стрімкий ріст попиту на Урядову програму демонструє і квітень загалом. Так, у квітні майже 60 ОСББ одержали на утеплення житла 13,2 млн грн., що майже утричі більше ніж у березні. Фактично, попит у 2017 році виходить на рівень рекордних показників кінця 2016 року.
Чому ОСББ поспішають скористатися програмою «теплих кредитів»? По-перше, це нагода отримати в рамках програми чимале відшкодування своїх витрат: від 40% до 70% суми залучених на утеплення коштів. По-друге, це можливість одержати додаткову компенсацію за «теплим» кредитом з місцевого бюджету. У результаті деякі ОСББ фактично вдвічі і більше зменшують свої витрати на енергоефективні заходи.
Найголовніше те, що після проведення енергоефективних заходів мешканці багатоповерхівок менше сплачують за комунальні послуги. За даними моніторингу, після комплексної термомодернізації будинку – утеплення, встановлення ІТП з погодним регулюванням – рахунки за опалення скорочуються вдвічі і навіть втричі.
Врешті-решт, в утеплених будинках набагато комфортніше проживати, а вартість квартир підвищуються щонайменше на 25%. Наприклад, в одному з луцьких ОСББ квартири після модернізації подорожчали вдвічі. Як бачимо, переваг утеплення ще й за подвійної компенсації з державного та місцевого бюджету більш ніж достатньо.
Загалом, з початку дії програми «теплих» кредитів нею скористалося вже 755 ОСББ, які залучили на енергоощадні заходи 98,5 млн гривень.
Довідково:
З питань участі в Урядовій програмі «теплих» кредитів звертайтеся, будь ласка, до Call-центру при Держенергоефективності за тел.: (044) 296-71-60, 292-32-57 та e-mail: energoefect@saee.gov.ua.
Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь