ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У рамках програми «Доступні ліки» в області вже виписано 15 550 рецептів, - Валерій Коровій

Дата: 13.04.2017 16:39
Кількість переглядів: 258

Про це голова обласної державної адміністрації повідомив під час всеукраїнської селекторної наради з питань впровадження урядової програми з реімбурсації, що відбулася 13 квітня під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Інформуючи про ситуацію в регіоні, Валерій Коровій, зокрема, зазначив, що з 1 квітня відповідна програма стартувала в усіх 27 районах та 6 містах обласного значення Вінниччини. «Маємо 970 тисяч людей по визначених трьох категоріях хворих. Уклали угоди на поставку ліків - це 270 аптечних пунктів. Кошти, які отримали, - 20,5 млн. гривень – перерахували в центри первинної медико-санітарної допомоги. На сьогодні у рамках програми вже виписано 15 550 рецептів», - повідомив голова ОДА. Відтак підкреслив, що така практика населенням сприймається дуже позитивно.

В ході наради Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що на сьогодні є вся необхідна нормативна база та відповідні кошти для того, щоб людей, які потребують постійного лікування, забезпечити необхідними ліками.

«Хочу нагадати, що це стосується трьох захворювань: бронхіальна астма, цукровий діабет ІІ типу і гіпертонічна хвороба, – зазначив Глава Уряду. – Ми маємо жахливі цифри: дві третини українців помирають від захворювань серцево-судинної системи. Це неприпустимо. Тому будемо розвивати в тому числі й мережу кардіоцентрів по всій країні, щоб надавати людям необхідну допомогу. Але ліки, їхня доступність мають надзвичайно важливе значення».

Володимир Гройсман акцентував також увагу на необхідності посилення інформаційної роботи серед населення щодо реалізації програми відшкодування лікарських засобів. Відтак запевнив, що, за потреби, суму коштів на її реалізацію буде збільшено.

«Ми маємо 500 млн. гривень на цю програму, і якщо потрібно буде додати ресурс, ми знайдемо ще кошти. Головне – щоб українці були здорові», - підкреслив Прем’єр-міністр України. А водночас наголосив на персональній відповідальності місцевих посадовців за вчасні розрахунки з аптечною мережею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь