ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Тульчинському районі активно впроваджуються проекти роздільного збору сміття

Дата: 11.10.2013 07:48
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

Голова Тульчинської РДА Анатолій Бузік 10 жовтня звітував голові ОДА Івану Мовчану про виконання соціальних ініціатив Президента України та розпоряджень голови ОДА на території району. Підсумовуючи результати соціально-економічного розвитку Тульчинського району за 9 місяців 2013 року, голова РДА зазначив, що в районі зберігається позитивна динаміка розвитку провідних галузей економіки. З початку року на 11,3 % збільшився обсяг реалізованої продукції в промисловості і становить 802,3 млн. грн.
За січень-червень 2013 року на 5,1% зросла середньомісячна заробітна плата, яка склала 2288 грн. За попередніми розрахунками в серпні заробітна плата збільшилася ще на 8,6 % і склала 2475 грн. Але в сільському господарстві рівень заробітної плати залишається низьким. Керівництво району сподівається, що до кінця року зуміє позитивно вплинути на цю ситуацію.
У районі проводиться системна робота щодо детінізації трудових відносин, а також створення нових робочих місць. З початку року легалізовано 140 і створено 783 нових робочих місць, зокрема в третьому кварталі – 241 робоче місце.
Перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк відзначила високі темпи осінніх польових робіт і збільшення поголів’я великої рогатої худоби і свиней в аграрних підприємствах району, а також високі показники отримання громадами коштів за соціальними угодами.
Розвитку сільськогосподарського виробництва сприяє реалізація інвестиційних проектів, переконаний голова РДА.
На території району працює 26 пунктів заготівлі молока, у 17 селах встановлено 62 холодильні камери, з усіма здавачами молока укладено угоди.
Аналіз стану приміщень амбулаторій та ФАПів засвідчив, що майже 90% з них потребують капітального ремонту.
Уже відремонтовані шість амбулаторій і шість ФАПів. У кількох ФАПах і амбулаторіях проведенні поточні ремонти, облаштовані внутрішні вбиральні, змонтовано системи водопостачання. Директор департаменту охорон здоров’я і курортів Лідія Діденко повідомила, що роботи в медичних закладах району ще дуже багато, але відзначила ґрунтовність підходу до ремонтних робіт і системність у їх виконанні. Критичне зауваження Лідії Діденко викликали і низькі показники часткового відшкодування вартості ліків для хворих на гіпертонію.
У галузі освіти відбулася оптимізація шкільної мережі. Для того, щоб школярі отримували якісну освіту, організовано підвіз шкільним автобусом дітей із села Петрашівки до Печерської ЗШ І-ІІІ ст. Всього в районі 8 шкільних автобусів регулярно підвозять 527 учнів та вчителів до 13 навчальних закладів.
Усі школи 100 % забезпеченні якісним харчуванням, вартість якого – одна з найвищих в області (10,5 -15 грн.)
Завершується процес будівництва внутрішніх санвузлів у школах району.
Капітально відремонтовані два дошкільні навчальні заклади м. Тульчина, на що використано 703 тис. грн.. з міського бюджету. Триває реконструкція приміщення Богданівського дитсадка (для введення в дію другої частини будівлі).
В галузі культури за 9 місяців 2013 року також виконано чимало ремонтних робіт, які отримали схвальну оцінку керівника профільного управління Марії Скрипник. Але залишаються ще проблемні питання, які потребують значних капіталовкладень.
Приведено в належний стан і паспортизовано всі організовані сміттєзвалища району. Але начальник Головного управління Держсанепідслужби в Вінницькій області Валентина Зайцева, коментуючи звіт, повідомила, що в Тульчинському району висаджено дуже мало саджанців граба навколо полігонів побутових відходів, а тому треба проводити не додаткові заходи, а фактично повторювати масштабну акцію з висадки граба.
У м. Тульчині побудовано 17 майданчиків для роздільного збирання ТПВ, триває створення ще 6 таких майданчиків.
До кінця року планується введення в експлуатацію 24- квартирного житлового будинку (ступінь будівельної готовності становить 95 %), 8 квартир якого в програму «Доступне житло».
Завершується ремонт приміщення, в якому діятиме центр надання адміністративних послуг.
Розроблено проектно-кошторисну документацію комплексного благоустрою центральної частини м. Тульчина. Вартість проекту 3 млн. 512 грн. З міського бюджету виділено 300 тис. грн., більше 100 тис. грн. зібрано громадською організацією «Тульчинське земляцтво», 100 тис. грн. виділено з обласного бюджету. Але темпи благоустрою міст залишаються низькими. Голова ОДА Іван Мовчан запропонував тульчинському керівникові їхати по досвід в організації благоустрою у Крижопільський район.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь