ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«У вінок шани Великому Каменяреві»

Дата: 11.11.2016 13:56
Кількість переглядів: 305

Саме під такою назвою в читальному залі Тульчинської центральної районної бібліотеки став літературно – мистецький проект, модератором якого виступила заслужений працівник культури України, викладач - методист вищої категорії Євгенія Василівна Фолюшняк.
Глядач був вражений спектром використаних форм і тематичною спрямованістю заходу, різноманітністю і багатоплановістю використання традиційних та новітніх технологій. Участь в святі взяли завідуючі сільськими бібліотеками - філіями та бібліотекарі шкіл району, студенти та викладачі циклових комісій Тульчинського училища культури.
З оглядовою лекцією «Я син народу , що вгору йде» виступила організатор вечора Є.В.Фолюшняк, яка майстерно володіючи словом, культурою мовлення , високим інтелектом та ерудицією зуміла донести до присутніх найважливіші сторінки життя і творчості Великого Каменяра, наголосивши на величезній літературній спадщині його, як автора майже шести тисяч творів, дійсно титана української літератури.
В музично-поетичному калейдоскопі «Іван Франко – наш сучасник» прозвучали поетичні та музичні твори у виконанні студентів училища культури «Вічний революціонер», « Пісня і праця «( С.Дубій), «На суді » ( А. Боднар), «Каменярі» ( А. Трачук), «Я буду жити, бо я хочу жити» ( М.Боднар), уривок з поеми «Мойсей»( Б.Сослюк), «Моя любов» ( В. Куценко).
Іван Франко ввійшов в українську літературу як неперевершений майстер драми. Уривок з драматичного твору «Украдене щастя» представили для глядачів студенти училища - учасники молодіжного театру «Сатирикон» ( викл. М.І.Джига, майстерно зігравши головні ролі даного соціально- психологічного твору.
Запрошеним на вечір гостям був презентований і уривок з мультфільму за твором І.Я.Франка «Лис Микита», лейтмотивовом якого були слова Івана Франка « Нам пора для України жить !»
Іван Франко аналізуючи своє життя згадував: «Хвилини, в котрих я любив, були, може, найкращі в моєму житті – жаль тільки, що були це хвилини найтяжчого болю «. Огляд –мандрівку інтимної лірики збірки «Зів’яле листя» провела студентка 3 курсу спеціальності «Бібліотечна справа» Діана Белоус, майстерно прочитавши поезію « Тричі мені являлася любов».
Зворушений глибиною франківської думки, мудрістю і совістю, далекоглядністю каменяра глядач був зачарований музичними творами на сл. Івана Франка, які прозвучали у виконанні студентів хорової спеціалізації : «Червона калино, чого в лузі гнешся ?» ( вик. Ю. Браїловська , викл. Шкуратовський С.В.) , « Чого являєшся мені у сні ?» (вик. І. Мельничук, викл. Цимбалюк А.В.), «Час рікою пливе» (вик. І.Мельничук та Т..Трач , викл. Грушко Л.С., конц. Трач В.В.).
Літературно – мистецький захід пройшов на високому художньому рівні, емоційному піднесенні дякуючи Владиславу Вігуржинському, який здійснив ґрунтовне відеозабезпечення, Юрію Рогозіну та Віталію Пересуньку – фахівцям з технічного обслуговування.
Літературно – митсецький захід прикрашала і доповнювала ілюстрована літературно – книжкова виставка: «Вчитайся, молодь, у слово Івана Франка».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь