ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У ЗВІТІ З ЄСВ CЕРЕДНІЙ ЗАРОБІТОК ПРИЗВАНИХ ДО ВІЙСЬКА ПРАЦІВНИКІВ ФІКСУЙТЕ З КОДОМ «47»

Дата: 19.04.2017 16:39
Кількість переглядів: 253

Фото без опису

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ нагадує , що з 2016 року необхідно нарахувати єдиний внесок (у загальному випадку ставка — 22%) на виплати за рахунок коштів роботодавців середнього заробітку працівникам, призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятим на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує нацбезпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та/або введення воєнного стану.

Таким чином, середній заробіток, який нараховують працівнику, що став на захист Вітчизни, нічим не відрізняється від середнього заробітку, який нараховують за час відрядження, підвищення кваліфікації тощо. Однак це лише на перший погляд, бо насправді ж ситуація реалізується у відмінній формі.

Нещодавно оновлений Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну України від 14.04.15 р. № 435, передбачив:зазначені виплати слід фіксувати в таблиці 6 Звіту з ЄСВ із кодом категорії застрахованої особи «47» (реквізит 9).

Нагадаємо: вперше роботодавці подають Звіт із ЄСВ за оновленою формою (наказ Мінфіну України від 11.04.16 р. № 441) уже в найближчі дні — за червень 2016 р., тобто до 20.07.16 р. уключно.

Отже, середній заробіток працівника за час військової служби потрібно показувати в таблиці 6 Звіту з ЄСВ окремим рядком із кодом«47» у реквізиті 9.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь