ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Укази Президента України: 21 листопада – День Гідності та Свободи, 22 січня – День Соборності

Дата: 13.11.2014 15:32
Кількість переглядів: 1363

Фото без опису

Прес-служба Президента України повідомляє, що Глава держави підписав Укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи, 22 січня – Дня Соборності України.
"Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині й навіки будуть відзначати 21 листопада", - сказав П.Порошенко.
22 січня, як і раніше (тобто, до 2011 року), країна святкуватиме День Соборності України. "це - День єдності України, день Злуки", - сказав Президент.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 871/2014
Про День Соборності України
1. Відзначати щорічно 22 січня - у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки - День Соборності України.
2. Внести до Указу Президента України від 30 грудня 2011 року № 1209 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат та професійних свят” зміну, виключивши абзац другий статті 1.
3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Президент України Петро ПОРОШЕНКО
13 листопада 2014 року
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 872/2014
Про День Гідності та Свободи
З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, постановляю:
1. Установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.
2. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.
Президент України Петро ПОРОШЕНКО
13 листопада 2014 року

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь