ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Укладання медичних декларацій опікунів-піклувальників на дітей сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування

Дата: 11.10.2018 10:20
Кількість переглядів: 260

Служба у справах дітей районної державної адміністрації повідомляє, що 30 січня, набув чинності Закон України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" № 2168-VIII від 19.10.2017. Підготовчий етап впровадження медичної реформи триває ще з минулого року. Проте, тепер є законні підстави прийняти низку рішень, щоб вчасно реалізувати заявлений раніше план реформування первинної ланки охорони здоров’я, щодо державної фінансової гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів. Адже в необхідності реформ у сфері охорони здоров'я, важливим є дотримання права кожного українського громадянина на якісну медичну допомогу, тим-паче дитини.
З 1 січня 2018 року принцип "гроші ходять за пацієнтом" запрацював для первинної ланки медичних працівників. Для пересічних українців починаючи з 1 квітня , після оголошення міністерством охорони здоров'я так званої приписної кампанії вони мають знайти собі сімейного лікаря або терапевта чи педіатра для своєї дитини і підписати з ним угоду. У разі переїзду чи незадовільного сприйняття якості медичних послуг людина зможе укласти договір з іншим лікарем. Попередня угода за таких умов автоматично скасовуватиметься. За потреби громадяни можуть звертатися до фахівців там, де їм це буде зручно, - необхідності відвідувати лікаря за місцем реєстрації чи проживання не буде. Як вже зазначалося, ці послуги будуть безкоштовними. Після цього пацієнт підписуватиме із медичними закладами угоди, в яких зазначатиметься перелік послуг та ліків, які можна отримати безкоштовно, а обирати лікарню можна буде без урахування місця проживання чи реєстрації. Втім скористатися допомогою спеціалізованого лікаря після запровадження реформи можна буде лише після призначення сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Якщо всупереч рішенню лікаря первинної ланки, пацієнт звернеться до профільного фахівця самостійно, він муситиме самостійно сплатити його послуги.
Виходячи з вищевикладеного , з метою забезпечення прав дітей, насамперед дітей – сиріт та дітей , позбавлених батьківського піклування на охорону здоров’я та дотримання вимог чинного законодавства, спеціалістами служби у справах дітей було проведено бесіду з опікунами-піклувальниками, щодо вирішенні даного питання , доведено надану вище інформацію до опікунів – піклувальників, які проживають на території Тульчинщини, пришвидшивши процес укладання декларацій з сімейними лікарями, з метою попередження випадків несвоєчасного проходження медичних оглядів дітей вищезазначеної категорії.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь