ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна зацікавлена в продовженні співробітництва з Урядом Японії та японськими компаніями в реалізації масштабних інфраструктурних проектів, - Володимир Гройсман

Дата: 10.11.2017 12:44
Кількість переглядів: 271

Фото без опису

Україна високо цінує рівень співробітництва з Японією і готова посилити співпрацю з Урядом країни та японськими компаніями в реалізації масштабних проектів, передусім інфраструктурного напрямку. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Державним міністром закордонних справ Японії Кадзуюкі Накане.

«Ми дякуємо і цінуємо принципову позицію офіційного Токіо щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, - сказав Володимир Гройсман. – І налаштовані на посилення економічної співпраці, зокрема в реалізації масштабних проектів з японськими компаніями».

Прем’єр-міністр повідомив співрозмовника про ключові засади політики реформ Уряду України, направленої на прискорення економічного зростання та підвищення соціальних стандартів. У відповідь Державний міністр Кадзуюкі Накане підкреслив, що Японія відзначає прогрес в Україні і готова продовжити підтримку соціально-економічних змін в нашій державі. Тож двостороння співпраця між країнами, в тому числі на найвищому рівні, буде розвиватися, зазначив керівник МЗС Японії. «Я також хочу повідомити, що Уряд Японії завершив процедуру спрощення візового режиму для громадян України. Спрощені умови отримання віз для громадян України набудуть чинності з 1 січня наступного року, - сказав Державний міністр. - Окрім того, ми говоримо про відкриття Офісу урядового агентства міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA) в Україні найближчим часом».

Під час перемовин сторони підтвердили спільні позиції щодо низки міжнародних питань. Зокрема, Державний міністр повідомив про продовження політики санкцій проти країни – агресора.

Довідково

Цього року Україна та Японія відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин. Рік позначився поглибленням двосторонніх відносин на усіх рівнях. Значний внесок в цей процес зробило Посольство Японії в Україні.

З початку року товарообіг між країнами зріс більш ніж на третину – до 592 млн дол. Обсяг прямих інвестицій в економіку України в цілому сягає 300 млн дол.

Ключові статті українського експорту в Японію – руди, шлаки, промислові замінники тютюну, зернові культури, алюміній i вироби з нього, чорні метали.

Японія зацікавлена близькістю України до ЄС та відносно низькою вартістю і високою кваліфікацією робочої сили, можливістю реалізації спільних проектів, передусім в ядерній енергетиці, а також участю у розробці українських родовищ літію.

Сторони наразі опрацьовують можливість реалізації спільних проектів з будівництва автошляхів та мостів в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, будівництво мостового переходу через р. Південний Буг у Миколаєві, проектів в портах Одеса, Херсон, Южний, Чорноморськ, Миколаїв.

Багатообіцяючою є спільна робота в енергетичній сфері, передусім в рамках виконання меморандуму між «Toshiba Energy Systems & Solutions» та ДП НАЕК «Енергоатом», а також у сфері охорони довкілля та у поводження з відходами, в тому числі в рамках виконання проекту реконструкції Бортницької станції аерації.

Значною є фінансова допомога Україні: протягом 2014-2017 років Уряд Японії профінансував різноманітні програми на 1,7 млрд дол.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь