ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українці сплачуватимуть рахунки за централізоване теплопостачання рівними частинами до початку наступного опалювального періоду

Дата: 02.11.2016 12:20
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

«Уряд прийняв рішення про надання можливості українцям, перш за все тим, на кого програма житлових субсидій не поширюється, сплачувати рахунки за централізоване теплопостачання рівними частинами до початку наступного опалювального періоду. До речі, цією можливістю можуть скористатися і ті громадяни, які ще не встигли оформити субсидію» - коментує Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

Перш за все, це було зроблено для того, щоб підтримати людей у перехідний період української економіки.

За словами Володимира Кістіона це рішення жодним чином не вплине на зростання заборгованості тепло-комунальних підприємств перед НАК «Нафтогаз». Уряд подбав про збалансування різниці між оплатою послуг споживачами та платою теплокомуненерго за природній газ, а також про те, щоб НАК «Нафтогаз» не виставляв ТКЕ жодних штрафів. Зокрема, на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 26 жовтня, ухвалено низку змін до урядових постанов, якими регулюються питання розрахунків тепло-комунальних підприємств з НАК «Нафтогаз» в рамках прийнятого рішення про так звану «розстрочку» комунальних платежів.

«На підставі отриманих від громадян заяв про надання можливості сплачувати за тепло рівними частинами протягом року, тепло-комунальні підприємства до 15 числа надаватимуть НАК «Нафтогаз» та НКРЕКП довідку стосовно щомісячного обов’язкового платежу за природний газ. У довідці будуть вказані суми коштів, які підлягають обов’язковій сплаті постачальнику природного газу протягом міжопалювального періоду, в рахунок оплати природного газу, спожитого у кожному місяці опалювального періоду. НАК «Нафтогаз» зобов’язаний враховувати дану інформацію при визначені термінів остаточних розрахунків за спожитий природний газ» - підкреслює посадовець.

Таким чином, буде врегульовано обидва питання: і щодо можливості «розстрочки» комунальних платежів безпосередньо для громадян, і те, яке стосується відносин між ТКЕ та НАК «Нафтогаз».

«Щодо запущеного в інформаційний простір міфу про те, що «прикордонна служба блокуватиме виїзд за кордон особам, що мають борги або розстрочку за комунальні послуги» - це чергова, вигадана популістами нісенітниця» - наголошує Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

Споживач не стає боржником після оформлення так званої «розстрочки», оскільки його обов’язок оплатити 50% вартості послуг переноситься на майбутній період.

І навіть якщо громадянин має неповну сплату комунальних платежів, йому не забороняється як пересуватися територією нашої держави, так і виїжджати за кордон. Це не передбачено ніякими нормативно-правовим актами. До того ж, для обмеження виїзду за кордон, мають бути відповідні законні підстави. І навіть якщо борг може стати перепоною для виїзду за кордон, то заборгованість має бути визнана офіційно. Це можливо тільки за рішенням суду. І аж ніяк не на підставі заяви на «розстрочку».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь