ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує

Дата: 25.10.2018 16:01
Кількість переглядів: 247

Фото без опису

На виконання постанови КМУ №1091 від 21.08.2001 року в управлінні працюють головний державний соціальний інспектор та державні соціальні інспектори.
Головний державний соціальний інспектор та державний соціальний інспектор - посадові особи структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі створення) рад наділені повноваженнями із здійснення контролю за правильністю надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям, яка призначається з урахуванням доходу сім’ї, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги, за цільовим використанням коштів державного бюджету, спрямованих на цю мету, за призначенням (відновленням) виплати внутрішньо переміщеним особам пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, пільг за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Робота соціального інспектора здійснюється за двома основними напрямками.
Перший – це визначення ступеня нужденності заявника, членів його сім’ї або домогосподарства (обстеження домогосподарства, з’ясування обставин, які призвели до нужденності тощо), ведення інформаційно-роз’яснювальної (просвітницької) роботи серед населення.
Другий – перевірка достовірності наданих відомостей про доходи та майновий стан заявника та членів його сім’ї (домогосподарства).
Відділом державних соціальних інспекторів з метою перевірки повноти та достовірності інформації наданої для призначення державної допомоги станом за III квартали 2018 року перевірено 8438 особових справ отримувачів державних допомог та субсидій.
Виявлено 52 випадки подання заявниками недостовірної інформації для призначення державних допомог і субсидій та підлягають поверненню до бюджету надміру виплачені кошти в розмірі 364,5 тис.грн..
З метою визначення складу сім'ї, ступеня нужденності та можливостей знаходження додаткових джерел для її існування проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання 649 сімей.
Проведено перевірки достовірності та повноти інформації про фактичне місце проживання (перебування) внутрішньо переміщених осіб та складено за результатами таких перевірок акти обстеження матеріально-побутових умов проживання 122 сімей.
В поточному році з метою перевірки повноти та достовірності інформації наданої для призначення державної допомоги направлено запити керівникам 59 підприємств, установ та організацій.
Спільно з юрисконсультом управління до Тульчинського районного суду підготовлено 4 позовних заяви щодо повернення одержувачами субсидій надміру одержаних коштів.
Кожний громадянин, який звертається за соціальною допомогою, субсидією несе відповідальність при заповненні декларації про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення соціальної допомоги, субсидії та на визначення її розміру.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь