ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Управління соціального захисту населення інформує

Дата: 03.10.2014 10:44
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Зміни до Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соцпослуги (пост. КМУ 428 від 10.09.2014р.)
Постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 №428 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 №558 "Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги".
Зокрема, в пункті 4 Постанови № 558 значно розширили перелік випадків, коли виплати компенсації фізособам, які надають соцпослуги не призначаються:
· самозайнятим особам;
· фізични особам, які проходять альтернативну (невійськову) службу;
· фізичним особам, що надають соцпослуги громадянам похилого віку, інвалідам, хворим, які за висновком лікарсько-консультаційної комісії потребують постійного стороннього догляду і не здатні до самообслуговування та перебувають у трудових відносинах, у тому числі на умовах неповного робочого дня (крім роботи вдома).
Особа, яка потребує надання соцпослуг, повинна подати висновок лікарсько-консультаційної комісії про необхідність постійного стороннього догляду та нездатність особи до самообслуговування за винятком інвалідів I групи, інвалідність яких встановлена безстроково.
Постанову № 558 доповнено новим пунктом 6-1, у якому йдеться про те, що для підтвердження відсутності даних про доходи фізособи, яка надає соцпослуги, використовуються відомості Державного реєстру фізосіб — платників податків.
У разі досягнення фізичною особою, яка надає соцпослуги, пенсійного віку або настання інвалідності, вона зобов’язана в десятиденний термін повідомити управління соціального захисту населення.
Відтепер компенсація може призначатися та виплачуватися також і за місцем перебування особи, якій надаються соцпослуги (раніше – лише за місцем проживання). Ці нововведення стануть у пригоді мешканцям АР Крим та сходу України, які були змушені покинути свої домівки.
Якщо фізична особа, якій надаються соціальні послуги, перебуватиме на санаторно-курортному лікуванні або ж на стаціонарному лікуванні самостійно без супроводу та догляду з боку фізичної особи, яка надає соціальні послуги, виплата компенсації тимчасово припиняється та відновлюється на підставі заяви фізичної особи про продовження надання соціальних послуг та довідок про закінчення перебування на санаторно-курортному лікуванні або на стаціонарному лікуванні.”.
Пункт 12 Постанови № 558 доповнено новим абзацом: «Сума компенсації, що нарахована фізичній особі, яка надавала соціальні послуги, і залишилася недоотриманою у зв’язку з її смертю, виплачується за весь період по день смерті включно членам її сім’ї (чоловік, дружина, діти), а у разі їх відсутності — входить до складу спадщини».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь