ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Управління соціального захисту населення надає роз’яснення Кабінету Міністрів України, щодо змін у призначенні субсидії, які діють з травня 2018 року

Дата: 04.10.2018 15:41
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Чи враховуються до сукупного доходу аліменти у разі, якщо батько дитини входить до складу домогосподарства?
Або батько зареєстрований окремо та перебуває у повторному шлюбі?
Відповідно до пункту 10 Положення до сукупного доходу не враховуються аліменти, отримані на дітей.
Зазначена норма введена з метою підтримки сімей з дітьми.
Зокрема, якщо аліменти сплачує батько, який проживає окремо від дитини і не перебуває у шлюбі з матір’ю дитини, їх суми не включаються в дохід домогосподарства, в якому проживає дитина.
Якщо батько сплачує аліменти на дитину, але проживає у спільному з дитиною домогосподарстві, його дохід не зменшується на суму аліментів, які він сплачує. Разом з тим ці суми не враховуються в дохід особі, яка їх отримує, тобто суми аліментів не враховуються двічі в дохід домогосподарства.
Протягом періоду, за який беруться доходи для розрахунку житлової субсидії, особа лише 1 місяць отримувала пенсію та має дохід від оренди земельного паю. Як врахувати доходи при призначенні житлової субсидії?
Житлова субсидія призначається на загальних підставах у разі якщо у будь-якому місяці (місяцях) періоду, за який враховуються доходи, особа отримувала пенсію незалежно від кількості місяців, протягом яких такий дохід отримувався.
У наведеному випадку до сукупного доходу враховуються:
дохід від здачі в оренду земельного паю, фактично отриманий за період врахування доходів;
розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, з якого призначається житлова субсидія.
Як розраховувати дохід особи, яка не працює і не навчається і на початок періоду, за який враховуються доходи, ще була неповнолітньою, а на кінець періоду досягла 18-річного віку?
Відповідно до пункту 6 Положення право на призначення житлової субсидії з урахуванням наявності і розміру доходів визначається для осіб, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи.
Оскільки на початок періоду, за який враховуються доходи, наведена у запитанні особа не досягла 18-річного віку, факт відсутності у неї доходів на момент призначення житлової субсидії не впливає на право домогосподарства на її отримання.
При цьому до сукупного доходу домогосподарства враховуються фактично отримані такою особою доходи за період врахування доходів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь