ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Управління соціального захисту населення надає роз’яснення Кабінету Міністрів України, щодо змін у призначенні субсидії, які діють з травня 2018 року

Дата: 02.11.2018 15:44
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

Чи враховується в сукупний дохід батьків стипендія дитини віком від 18 до 23 років у разі коли вона навчається за денною формою навчання і її місце реєстрації відмінне від місця реєстрації її батьків ?
Оскільки особа повнолітня, вона з метою призначення субсидії не розглядається як член сім’ї батьків.
Заявниця - внутрішньо переміщена особа. При визначенні осіб, які належать до членів її сім’ї, враховувати тих осіб, які фактично проживають за даною адресою, чи керуватися статтею 3 Сімейного Кодексу України?
Під час призначення житлової субсидії враховуються доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються (пункт 9 Положення).
У наведеному в запитанні випадку при визначенні права на субсидію і розрахунку її розміру мають враховуватися члени сім’ї, які проживають за іншою адресою.
Якщо родина користується автомобілем, якому менше п’яти років, по генеральному дорученню, право на субсидію родина втрачає?
Статті 397 – 398 Цивільного кодексу України визначають, що право володіння виникає на підставі договору з власником або особою, якій майно було передане власником, а також на інших підставах, встановлених законом.
Володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе.
Генеральне доручення на автомобіль (транспортний засіб) - це документ, що видається власником автомобіля іншій особі, яка в результаті отримує такі правомочності: керувати, експлуатувати, володіти, розпоряджатися, проводити реєстрацію тощо.
Оскільки у володінні домогосподарства є автомобіль, якому менше 5 років, субсидія не може бути призначена на загальних підставах.
Як розрахувати п’ятирічний термін випуску автомобіля, якщо технічний паспорт містить лише рік випуску?
П’ятирічний термін розраховується з року випуску, вказаного в технічному паспорті.
Зокрема, у 2018 році субсидія не призначається на загальних підставах у разі, якщо у власності або володінні особи зі складу домогосподарства (або члена сім’ї особи із складу домогосподарства) є транспортний засіб, датою випуску якого є 2013 рік або один з наступних за ним років.
Чи вважати причіп транспортним засобом?
Житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда) - пункт 6 Положення.
Відповідно до статті 34 Закону України «Про дорожній рух» від 30.06.1993 № 3353-XII державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь