ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

урочистий запуск проекту «Енергоефективні школи: нова генерація», що проходить у загальноосвітніх закладах України в рамках Програми соціального партнерства ДТЕК

Дата: 13.12.2016 10:30
Кількість переглядів: 328

9 грудня 2016 року, у Заозерненській ЗШ І-ІІІ ступенів Тульчинської районної ради відбувся урочистий запуск проекту «Енергоефективні школи: нова генерація», що проходить у загальноосвітніх закладах України в рамках Програми соціального партнерства ДТЕК.

Головна мета проекту - виховання відповідальності за збереження та споживання електроенергії, формування нової ментальності громадян.

Участь у ньому дозволить не тільки сформувати дбайливий підхід до енергоспоживання, а й зрозуміти: дуже багато чого в житті школи, сім'ї, громади залежить від кожного із нас. У піснях і танцях, театралізованих дійствах діти показали своє розуміння теми щодо енергозбереження. Головні герої заходу - Теплинка та Енергійко, зуміли переконати присутніх глядачів у необхідності бережливого ставлення до енергоресурсів. Високо оцінили виступ школярів куратор проекту Ірина Ігорівна Стасів, що прибула з Івано-Франківська, та менеджер з комунікації ДТЕК Ладижинської ТЕС - Тетяна Вікторівна Поліщук.

Проект стартував, і це дає можливість вивчати факультативний курсу «Основи енергопостачання та енергозбереження». Окрім теоретичних знань учні пілотної групи матимуть змогу відвідати Ладижинську ТЕС, щоб ознайомитися з процесом електричної та теплової енергії, зрозуміти цінність бережливого ставлення до енергії та тепла. На першому етапі діяльності школярі практично проводитимуть енергоаудит будівель, готуватимуть персональні проекти. Попереду багато копітких справ . Сьогодні девіз навчального закладу звучить: «Економити, економити і навчати інших економити».

Наразі починання школи підтримують: громада села, сільський голова Ірина Олександрівна Басараб, депутати районної ради, відділ освіти Тульчинської РДА, зокрема начальник відділу освіти Митрицан М.М., головний спеціаліст відділу освіти Поваляєва А.А., адміністрації: птахофабрики «Вінницький бройлер», Тульчинської філії «Зернопродукт», ДТЕК Ладижинської ТЕС.

У Всеукраїнському проекті беруть участь 34 школи, з Вінницької області - дві: Заозерненська ЗШ І-ІІІ ступенів Тульчинського району та Ладижинська ЗШ І-ІІІст. № 3 Тростянецького району. Стартові можливості достатні: за тісної співпраці сільської ради та адміністрації птахофабрики «Вінницький бройлер» у школі замінено всі віконні блоки на металопластикові , встановлено енергоощадні лампи.

Колектив школи вірить у перемогу, адже досягнуто головного: навколо ідеї проекту згуртувалися всі учні школи, батьки, громада, меценати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь