ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урочистості з нагоди 21-ї річниці Конституції України

Дата: 29.06.2017 14:14
Кількість переглядів: 239

27 червня 2017 року в м. Тульчині відбулись районні урочистості з нагоди відзначення 21-ї річниці Конституції України за участю голови райдержадміністрації Миколи Підболячного, керуючого справами виконавчого апарату районної ради Віталія Вільчинського, керівників (представників) Тульчинської міської ради, підприємств, установ, організацій району, громадських формувань, районних ЗМІ.
До присутніх у залі засідань адміністративного будинку з вітальним словом звернувся голова райдержадміністрації, який, зокрема, сказав:
«Державні та конституційні традиції України загальновідомі – вони сягають сивої і славної давнини. Це і «Руська правда» князя Ярослава Мудрого, і Конституція 1710 року гетьмана Пилипа Орлика, і чотири Універсали Центральної ради разом з Конституцією Української Народної Республіки 1918 року та багато інших видатних історичних документів. Це – наша гордість, це – наш фундамент, це – наша правда і воля у світі, як цивілізованого і демократичного народу.
Конституція України 1996 року зі всіма її змінами та доповненнями яскраво демонструє складний правовий шлях, яким рухається наша держава у напрямку об’єднаної Європи. Ми пам’ятаємо всі вдалі і невдалі спроби її реформування, напружену політичну боротьбу, що спалахувала періодично навколо Основного закону країни.
Ще минулого року Президент України Петро Порошенко наголосив: «Парламентсько-президентська модель – це один із наслідків Революції Гідності, рівно як індикатор нашої причетності до європейської політичної культури. Президент, Парламент, Уряд – всі мусимо вчитися працювати за правилами і гарантувати сталість політичної системи».
На думку Президента, зміни до Конституції мають носити наразі точковий характер, готуватися ретельно, на основі широкої громадської дискусії, за участю українських правників та з експертизою таких високоповажних європейських структур, як Венеціанська комісія. І головне – ухвалюватися з суворим дотриманням всіх процедур, яких сама Конституція вимагає для того, аби поміняти в ній бодай кому.»
М.Підболячний підкреслив: «В умовах «гібридної» війни з Росією, ми повинні розуміти, що децентралізація і сепаратизм, який нам підсовують у масці «федералізму» – це абсолютно протилежні, ворожі одна одній ідеї. Перша має на меті вдосконалити, «оживити» місцеве самоврядування в Україні, а інша прагне лише послабити і зруйнувати нашу державу.»
Керівники району привітали присутніх з важливим державним святом, вручили Почесні грамоти райдержадміністрації та районної ради, грошові винагороди та букети квітів: учаснику АТО Анатолію Безбаху, Холодівському сільському голові Юрію Деркачу, завідувачу Кирнасівським ДНЗ № 2 Майї Северин, прокурору Немирівської місцевої прокуратури Олександру Барановському, начальнику сектору реагування патрульної поліції Тульчинського ВП НВП ГУНП у Вінницькій області Ігорю Олянишену.
Для учасників заходу прозвучали тематичні вокальні номери у виконанні працівників Тульчинського районного будинку культури.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь