ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд оновив антикорупційну програму

Дата: 16.01.2014 08:53
Кількість переглядів: 238

Кабінет Міністрів України на своєму черговому засіданні 15 січня 2014 року прийняв постанову, відповідно до якої вносяться зміни до Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011 – 2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 28.11.11 р. № 1240, що була прийнята з метою реалізації затвердженої Президентом України Національної антикорупційної стратегії на 2011-2015 роки.
Запропонованими змінами передбачено визначення в кожному органі виконавчої влади відповідальних за координацію та виконання передбачених Програмою заходів, що сприятиме посиленню контролю за реалізацією відповідних завдань.
Також пропонується запровадити здійснення замовником Програми, яким є Міністерство юстиції, щорічної оцінки ефективності виконання Програми із залученням громадськості. Результати такої оцінки включатимуться до звіту про результати проведення заходів щодо запобігання і протидії корупції як складова інформації про стан реалізації антикорупційної стратегії.
Змінами передбачається збільшити кількість заходів, які мають бути реалізовані спільно з громадськістю; доповнити Програму заходами, спрямованими на підвищення ефективності реалізації регіональних програм щодо запобігання і протидії корупції; підвищення рівня обізнаності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування основним положенням антикорупційного законодавства, та поінформованості населення про результати роботи у сфері запобігання і протидії корупції, а також конкретизувати низку передбачених Програмою заходів, показників їх виконання та переглянути найменування органів, відповідальних за виконання заходів.
Частина змін до Програми були ініційована громадськими організаціями, зокрема Transparency International Україна, Всеукраїнською спеціальною колегією з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.
Прийняттю оновленої Програми передувало широке обговорення її положень з представниками громадськості на комунікативних заходах, проведених Міністерством юстиції упродовж 2013 року.
Нагадаємо, що на останньому засіданні Ради регіонів Президент України В. Ф. Янукович доручив активізувати роботу, спрямовану на подолання корупції.
В рамках виконання поставленого завдання у грудні минулого року першим кроком Уряд затвердив Положення про Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, до основних завдань якого належить розроблення і внесення Кабінетові Міністрів пропозицій щодо спрямування і координації роботи органів виконавчої влади із запобігання і протидії корупції, забезпечення взаємодії Кабінету Міністрів з Президентом України, Верховною Радою України, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також подання спеціально уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції інформації про виявлені факти, що свідчать про корупційні правопорушення, проведення досліджень із зазначених проблем та взаємодія з громадськістю.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь