ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага: шахрайство в екологічній сфері!

Дата: 05.11.2015 15:43
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

За повідомленням Вінницької обласної державної адміністрації, останнім часом в області почастішали випадки шахрайського заволодіння коштами фізичних осіб та підприємців під виглядом надання адміністративних послуг у сфері регулювання використання природних ресурсів.

Шахраї, представляючись співробітниками Департаменту екології та природних ресурсів, почасти використовуючи посвідчення «Громадський екологічний інспектор» різних зразків, здійснюють перевірки дотримання норм чинного природоохоронного законодавства, виконують обстеження земельних ділянок, об’єктів незавершеного будівництва, екологонебезпечних об’єктів та здійснюють ряд неправомірних дій. В ході виконання таких «обстежень» вимагають кошти за їх проведення; пропонують за певну суму виготовити «позитивну» дозвільну документацію на ті чи інші об’єкти інфраструктури, отримати погодження на будівництво, реконструкцію чи введення в експлуатацію.

У зв’язку з цим, облдержадміністрація звертає увагу громадян на той факт, що в Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації структурні підрозділи у районах відсутні. Надання дозвільної документації, погоджень проектів землеустрою та ін. Спеціалісти Департаменту здійснюють на безоплатній основі через «прозорі офіси». Якщо в процесі розгляду матеріалів виникає потреба вивчити ситуацію на місці, спеціаліст відбуває на об’єкт тільки за погодженням з керівництвом і на підставі відрядження. Плата за таке обстеження не стягується.

Матеріали, які подані за розгляд, розглядаються в порядку черговості, і (в залежності від виду документу, кількості та складності його виконання) можуть перебувати на розгляді до одного місяця. Тому, якщо заявнику пропонують доплатити за оперативність – це шахраї.

Спеціалісти Департаменту не уповноважені виконувати перевірки дотримання природоохоронного законодавства – це компетенція Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. Щодо повноважень громадських екологічних інспекторів, термінів дії їх посвідчень в разі виникнення цих та інших непорозумінь потрібно негайно звертатись до Державної екологічної інспекції у Вінницькій області (тел. 51-31-49).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь