ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В районі стартує щорічна Всеукраїнська акція « 16 днів проти насильства»

Дата: 25.11.2016 16:56
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

Світова спільнота щорічно підтримує акцію “16 днів проти насильства”, тисячі громадян, сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради спільної мети: збільшити обізнаність населення про форми насильства, створення в державі соціального простору, вільного від насильства.

Щорічна акція “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року, адже саме тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. А дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок,

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера. Таким чином, кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини.

Основними завданнями проведення районної акції “16 днів проти насильства”є:

- привернення увагу громадськості Тульчинщини до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї;

- активізувати спільну діяльність відповідальних структурних підрозділів райдержадміністрації, правоохоронних органів та громадських організацій щодо попередження насильства в родині та захисту прав жінок в Україні;

- здійснення інформаційно – просвітницької діяльності щодо попередження проявів насильства в учнівському та молодіжному середовищах.

Протягом вказаного періоду в навчальних закладах району і в культурно–освітніх установах за участі представників відповідальних підрозділів райдержадміністрації та правоохоронних органівбудуть організовані семінари, лекції, навчальні тренінги, відеолекторії, години спілкування, виставки літератури на тему попередження та профілактики насильства в сім'ї, дитячому та молодіжному середовищах, питання гендерної рівності, формування правової свідомості підростаючого покоління.

З питань участі в проведенні акції «16 днів проти насильства» необхідно звертатися до управління соціального захисту населення районної державної адміністрації за тел. 2-24-56.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь