ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В який термін здійснюється взаємний обмін інформацією між ЄДР і контролюючими органами стосовно відомостей про юридичну особу та ФОП?

Дата: 06.01.2017 13:08
Кількість переглядів: 290

Фото без опису

Відповідно до п. 7 Порядку інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та інформаційними системами Державної фіскальної служби України, обмін документами в електронній формі, затвердженого наказом Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України від 09.10.2015 №1918/5/869 (далі – Порядок), адміністратор Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) забезпечує передачу відомостей про проведені реєстраційні дії щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, у тому числі повідомлень державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, та документів в електронній формі, визначених Законом України від 15.05.2003 №755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон №755), з ЄДР до реєстрів Державної фіскальної служби України (далі – ДФС України) у робочий час одночасно з проведенням відповідної реєстраційної дії у ЄДР.

ДФС України забезпечує доступ своїх територіальних органів до відомостей про проведені реєстраційні дії щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та документів в електронній формі, отриманих з ЄДР (п. 8 Порядку).

Підтвердження щодо отримання відомостей про проведені реєстраційні дії щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та документів в електронній формі з ЄДР формується ДФС України автоматично програмними засобами ведення реєстрів ДФС України та передається до ЄДР одночасно із завантаженням таких відомостей та документів до реєстрів ДФС України (п. 9 Порядку).

Згідно з пунктами 11 – 13 Порядку ДФС України здійснює контроль відомостей, що надійшли з ЄДР, щодо коректності використання реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), повноти заповнення полів реєстраційних карток.

Якщо відомості, що надійшли з ЄДР, при проведенні контролю визнані помилковими (неповними), ДФС України направляє до ЄДР повідомлення про неприйняття відповідних відомостей із зазначенням причини їх неприйняття.

Державний реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців вживає заходів для усунення недоліків, що призвели до неприйняття ДФС України відомостей з ЄДР, та після їх усунення виправлені відомості передаються до ДФС України відповідно до Порядку.

Структура та формат інформаційних файлів, що передаються та приймаються в порядку Інформаційної взаємодії, процедури взаємодії інформаційних систем та зміни до них, порядок обміну відомостями про юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців з метою звірки даних ЄДР з даними реєстрів ДФС України визначаються Міністерством юстиції України та ДФС України відповідними спільними рішеннями, які оформлюються окремими протоколами, підготовленими на підставі Порядку (п. 14 Порядку).

Відповідне питання – відповідь розміщене у підкатегорії 119.13 Бази знань, що знаходиться на сервісі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» офіційного веб-порталу ДФС України за посиланням http://zir.sfs.gov.ua у розділі: «ЗАПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ З БАЗИ ЗНАНЬ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь