ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій представив звіт про підсумки соціально-економічного розвитку Вінницької області за 2017 рік

Дата: 29.01.2018 08:51
Кількість переглядів: 246

У рамках засідання колегії обласної державної адміністрації голова ОДА Валерій Коровій інформував присутніх про результати діяльності владної команди у 2017 році та окреслив пріоритетні завдання в роботі органів влади на 2018 рік.

Керівник Вінниччини зауважив, що 2017-й став для області роком викликів і нових можливостей. Та, разом з тим, дав дорогу для втілення як раніше розпочатих, так і нових проектів.

«Ми сконцентрували свою увагу на низці питань зі зміцнення обороноздатності, сприяння продовженню реформи правоохоронних органів, посилення охорони та інженерного дооблаштування українсько-молдовського кордону», - повідомив Валерій Коровій.

Він зазначив, що серйозним викликом стали події навколо Калинівського 48-го Арсеналу. Відтак подякував усім причетним службам за організацію заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. За його словами, нині продовжуються роботи з відбудови та відновлення пошкоджених будівель.

«Ми провели два потужні навчання з територіальної оборони. І для нас дуже важливо, щоб це мало конкретний, практичний зміст. Ми придбали за кошти обласного бюджету 2 квадрокоптери та відремонтували БРДМ. За кошти державного бюджету в поточному році на 100 % виконали доведене завдання і придбали 19 квартир, які спрямовані, в першу чергу, сім’ям загиблих воїнів АТО. Крім того, в області реалізується програма з компенсації виплат за навчання дітям учасників АТО, і на це з обласного бюджету спрямовано 2,1 млн. гривень», - інформував керівник ОДА.

Торкаючись питань впровадження реформи децентралізації влади, Валерій Коровій наголосив, що саме бюджетна децентралізація, яка розпочалася у 2015 році, є локомотивом цього процесу.

«Доходи місцевих бюджетів за 3 роки зросли більше ніж на 5 млрд. гривень, або в 2,7 рази. Питома вага обласного бюджету, яким оперує обласна державна адміністрація разом з обласною Радою, скоротилася із 40 % доходів загального фонду до 11,7 %. Основний фінансовий ресурс передано на місця. Так, наприклад, в містах обласного значення доходи зросли в 4,2 рази, бюджети районів – майже у 3 рази. І обласний бюджет сьогодні працює з місцевими бюджетами виключно через обласні програми та екологічний фонд», - наголосив очільник регіону. Крім того, завдяки Уряду Володимира Гройсмана, майже 600 млн. гривень склали додаткові трансферти із державного бюджету.

Голова облдержадміністрації також акцентував увагу на ефективності системи ProZorro, яка в цілому по бюджетах області дозволила зекономити 125 млн. гривень, та зростанні кількості надання адміністративних послуг населенню. Зупинився й на питанні формування об’єднаних територіальних громад, яких в області створено вже 34.

«Після жорсткої девальвації 2015 року ми маємо відновлення споживчих настроїв і зростання роздрібного товарообороту. Дуже важливо, що внаслідок підвищення мінімальної заробітної плати зросла й середньомісячна зарплата, яка протягом минулого року збільшилась у Вінницькій області на 43 %», - відзначив керівник ОДА.

Валерій Коровій, крім того, повідомив, що в регіоні реалізується стратегія зі створення великої кількості робочих місць, які не потребують серйозної фахової підготовки, що, у свою чергу, дозволить залучити на роботу людей, які перебувають у так званому «сірому» ринку зайнятості. Водночас очільник області інформував про інвестиційні проекти, які реалізуються у цій частині, підкресливши: у 2017 році Вінницька область вперше стала лідером в Україні за рівнем ділової активності.

«Традиційно Вінниччина має першість з усього комплексу питань у сфері аграрного бізнесу. А заробітна плата в сільському господарстві регіону в поточному році вперше буде перевищувати середньомісячну зарплату в цілому по області, - наголосив голова облдержадміністрації. - Нам вдалося за рахунок відсутності адміністративного впливу сформувати потужне конкурентне середовище у сфері АПК. Більше того, середній розмір орендної плати по земельних паях в цьому році склав 6,3 % проти 3,9 %, які були раніше».

Серйозну увагу торік, за словами керівника області, було приділено будівництву доріг. На ці цілі спрямовано понад 1 млрд. гривень. 22 км доріг області освітлено. Разом з тим, на регіональний рівень передано 7,5 тисяч км доріг місцевого значення, і нині спільно з Укравтодором обласна влада працює над формуванням програми розвитку доріг Вінниччини.

«Ми закумулюємо 2,4 млрд. гривень, з яких 1,2 млрд. грн. піде на поточний ремонт дороги М-12 (в сторону Хмельницького), 400 млн. грн. – на М-21 (від Калинівки до Житомирської області), 232 млн. грн. – на експлуатаційне утримання доріг державного значення та 623 млн. гривень – на місцеві дороги», - повідомив Валерій Коровій.

Не залишив поза увагою голова ОДА й питання розвитку соціально-гуманітарної сфери. Так, у галузі охорони здоров’я успішно пройшов процес реімбурсації, підключено 14 районів до єдиної оперативно-диспетчерської системи, використано 251 млн. гривень на ремонт будівель медичних закладів, введено в дію першу чергу хірургічного корпусу лікарні імені Пирогова. Роботи зі зміцнення матеріально-технічної бази тривають і в онкологічному диспансері, і в обласній дитячій клінічній лікарні. Також проводиться тендер на будівництво кардіологічного центру.

Відзначив Валерій Коровій і заходи, проведені у сферах освіти, культури, соціального захисту, фізичної культури та спорту. Відтак подякував усім учасникам зібрання за спільну роботу протягом 2017 року.

«Нам непросто, в нас багато проблем. Але тільки ті, хто є оптимістами і дивляться в завтрашній день, можуть за собою вести громаду. Ми повинні зберегти Україну, дати поштовх для її розвитку. Я вірю в 2018 рік, вірю в нашу спроможність рухатися вперед. В нас є потужна управлінська команда. Ми працюємо як єдиний, злагоджений колектив, і це вселяє дуже великий оптимізм», - підкреслив голова облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь