ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій провів щотижневу апаратну нараду

Дата: 18.03.2019 15:38
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

Сьогодні, 18 березня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів щотижневу апаратну нараду з керівниками департаментів та служб області, під час якої обговорено ключові питання розвитку області.

Значну увагу керівник області приділив питанню інвестицій у Вінницькій області: «На сьогодні в області відбуваються значні зміни, особливо, що стосується залучення інвестицій. Так, динаміка приросту інвестицій у Вінницьку область за минулий рік становить 38%. Найбільша частка інвестицій належить сфері сільського господарства – майже 60%, при середньому показнику по Україні 30%. До того ж індекс будівництва за минулий рік зріс на 44%, динаміка приросту промисловості і сільського господарства за січень 2019 року становить +13%, що є найкращим показником в Україні. І це є дуже важливо, адже 50% ПДВ формують аграрні підприємства. Ще одним ключовим показником є податок на доходи фізичних осіб, який зріс на 26%».

Не оминув увагою Валерій Коровій і питання будівництва нових промислових об’єктів в області. Зокрема, будівництво нової черги біогазового комплексу птахофабрики МХП, яке створить 3 тис нових робочих місць. Крім того, 1,5 тис нових робочих місць планують створити на підприємстві «UBC-Group».

Директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський, під час щотижневої наради повідомив, що значною мірою збільшилось надходження податку на прибуток, зростання становить 31% і в цій частині виконано 45% від річного плану. В свою чергу, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук поінформував присутніх про старт кампанії із весняно-польових робіт. Зокрема, повідомив, що погодні умови максимально сприятливі для проведення роботи на полях. Так, інтенсивно розпочались роботи із посіву ярих зернових, таких як ячмінь (посіяно понад 15 тис га із запланованих понад 70 тис га), пшениці та зернобобових. При утриманні сприятливих погодних умов протягом 10-12 днів (12 тис га за добу) аграрії зможуть посіяти заплановані площі ярих культур.

До того ж цьогоріч на 19,8 тис га планують збільшити площі під посів кукурудзи. Загалом, аграрії очікують зібрати в цьому році врожай не менше 6 млн тон.

Також, Микола Ткачук повідомив, що у 2019 році в галузь сільського господарства області очікують інвестиції на загальну суму 68 млрд грн., з яких понад 50% спрямовуватиметься на галузь тваринництва.

В свою чергу, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко анонсував проведення найближчим часом на Вінниччині конференції, яка стосуватиметься плодово-ягідного виробництва та кооперації: «Минулий рік показав проблематику, яка існує в плодово-ягідній сфері і виробники вже дійшли згоди щодо необхідності об’єднання з метою постачання великих об’ємів якісної продукції, особливо за кордон».

В підсумку очільник області дав доручення щодо весняної розчистки і прибирання територій та проведення кампанії з благоустрою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь