ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій провів щотижневу апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації

Дата: 21.01.2019 14:12
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Сьогодні, під головуванням очільника обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулась щопонеділкова апаратна нарада з керівниками департаментів та служб області.

В ході наради Валерій Коровій заслухав доповіді керівників структурних підрозділів про поточну ситуацію в регіоні за різними галузями. Зокрема, щодо епідемічної ситуації, фінансів, стану проїзду дорогами області та ряду інших питань.

«Що стосується захворюваності на грип, то загалом по Україні статистика на 11% нижче епідпорогу, а на Вінниччині на 20,8% нижче епідпорогу. Всі необхідні антивірусні препарати та антибіотики є в кожному ПМСЦ і ситуація контрольована», - зазначила директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович.

«Хочу наголосити на важливості ретельного моніторингу ситуації із захворюваності та вжиття всіх необхідних заходів, аби не допустити спалахів інфекційних хвороб та ускладнення епідситуації в області», - наголосив Валерій Коровій.

Також на нараді піднімалась актуальна тема стосовно монетизації субсидій, про що детально розповіла директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна: «З 1 січня 2019 року існує 2 порядки отримання субсидії. Так, ті кому призначено субсидії у 2018 році продовжуватимуть її отримувати як і раніше до кінця опалювального сезону. Таких домогосподарств у Вінницькій області майже 243 тис. Ті, хто вперше звернувся за субсидією з 1 січня 2019 року отримуватимуть її за новим порядком, так звану, монетизовану субсидію. З 1 січня вже звернулось 595 осіб, з яких 54 особам призначено субсидію. Відмінність полягає у тому, що за новими правилами громадяни звертаються із заявою в Управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання, а далі, в разі призначення, дані передаються в «Ощадбанк». В подальшому саме банк створює персональний обліковий запис субсидіанта і здійснює оплату за комунальні послуги. Хочу наголосити, що ходити до установ «Ощадбанку» не потрібно, органи соцзахисту самі передають всі дані. В кінці опалювального сезону буде обраховано невикористаний залишок субсидії, який буде переведено на звичайний розрахунковий рахунок і ці кошти можна буде використати в повному об’ємі на будь-які цілі».

Ще одним питанням, яке було піднято під час наради, стало питання нового приміщення для лялькового театру. Так, директор Департаменту будівництва, містобудування та архітектури ОДА Дмитро Романченко повідомив, що днями буде розпочато тендер на проведення ремонтних робіт. В свою чергу, Валерій Коровій дав доручення, щоб до 1 вересня оновлене приміщення лялькового театру було повністю готове і офіційно відкрито.

Підсумовуючи засідання, голова ОДА дав ряд доручень структурним підрозділам за різними напрямками роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь