ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА

Дата: 03.06.2019 13:54
Кількість переглядів: 176

Сьогодні, 3 червня, під керівництвом голови ОДА Валерія Коровія відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час засідання очільник області заслухав інформацію за різними напрямками життєдіяльності та розвитку регіону. Валерій Коровій акцентував увагу на проведенні однієї із найбільш масштабних подій року – ІІІ Міжнародного оперного фестивалю «Оperafest Tulchyn – 2019», а також подякував за організацію заходів до свята «Останнього двзоника» та до Міжнародного дня захисту дітей.

Основна увага була приділена ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в області.

У ході апаратної наради директор Департаменту цивільного захисту ОДА Сергій Вовченко доповів про спалах африканської чуми у Козятинському районі, хворобою уражено 120 свиней. За словами посадовця, у районі проведено усі необхідні заходи з ліквідації осередку захворювання та недопущення розповсюдження хвороби.

Внаслідок несприятливих погодних умов 30–31 травня найбільше постраждали Ямпільський, Тульчинський та Вінницький райони. У с.Клембівка Ямпільського району було підтоплено 11 домогосподарств. Для ліквідації надзвичайної ситуації були залучені та оперативно спрацювали сили ДСНС та підрозділи сусідніх районів, ліквідувавши наслідки негоди.

31 травня було знеструмлено 43 населених пункти, тож в області проводяться усі необхідні заходи для усунення несправностей.

Під час наради в.о директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк поінформував про перебіг зовнішнього незалежного оцінювання. За його словами, у ЗНО з фізики взяли участь 1014 абітурієнтів, явка становить 98%.

Володимир Буняк також зазначив, що цього року в області зросла кількість осіб, зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання.

У свою чергу, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна поінформувала про виплату субсидій. За її словами, на сьогодні понад 64 тисячі домогосподарств отримують відповідну фінансову державну підтримку.

Для порівняння, минулого року субсидією скористалися близько 80 тис. домогосподарств. Загальна тенденція до зменшення кількості субсидіантів пов'язана з підвищенням середньомісячної заробітної плати, яка, за офіційними даними, у минулому році зросла майже на 30% в області.

Окрема увага була приділена літній оздоровчій кампанії. За словами Наталі Заболотної, цьогоріч буде оздоровлено близько 80 тисяч дітей пільгових категорій регіону. Крім цього, на сьогодні триває робота щодо організації відпочинку дітей за кордоном.

У ході засідання директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук поінформував про участь підприємств області у ХХХІ Міжнародній агропромисловій виставці.

Також посадовець розповів про актуальні питання у розвитку аграрного сектору. За словами Миколи Ткачука, аграрії Вінниччини вийшли на прогнозовані показники посіву кукурудзи на зерно – 401 тис. га. Також на сьогодні посіви ярих зернових, зернобобових культур відповідають показникам минулого року – 500 тис. га.

Однією із важливих подій також є проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів. З 2 по 7 червня у Вінниці, на базі стрілецьких тирів ФСТ «Динамо» та ЗОШ №22 триває відкритий літній чемпіонат України серед спортсменів 1999 року народження та молодших зі стрільби кульової.

Особливо важливою подією для Вінниччини стала перемога спортсмена Олега Царькова у фіналі Кубка світу зі стрільби кульової. Завдяки високому результату спортсмен отримав відповідну ліцензію та представлятиме Україну на Олімпійських іграх-2020 у Токіо.

Під час наради також були порушені питання за різними галузями. Підсумовуючи засідання, голова ОДА Валерій Коровій дав доручення структурним підрозділам за відповідними напрямками роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь