ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій: у 2018 році інвестиції в економіку Вінниччини склали 20 мільярдів гривень

Дата: 16.05.2019 08:59
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Про інвестиції в розвиток економіки регіону, політичну ситуацію, стан інфраструктури та культури області розповів голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій у програмі «Час змін» в ефірі радіостанції «Місто над Бугом».

На початку ефіру, очільник області зазначив, що напередодні святкування Дня Європи керівництво області та міста очікує приїзду значної кількості гостей: «Напередодні дня Європи в Україні ми очікуємо приїзд значної кількості іноземних делегацій. Також в місті відбуватиметься грандіозне свято, але в більшій мірі це свято відбувається завдяки самим вінничанам. Запрошуємо всіх на святкування, долучайтесь та будьмо разом».

Це є важливим, в першу чергу, з точки зору подальших напрямків співпраці Вінницької області з іноземними партнерами, її перспективами та першочерговими завданнями. В даному контексті велике значення має питання подальшого залучення інвестицій в регіон.

«Місто Вінниця протягом останніх років позиціонується як дійсно європейське не лише за своїм розвитком, а й відношенням самих вінничан до рідного міста. Крім того, завдячуючи Президенту України Петру Порошенку та Уряду України бар’єри між нашою державою та Європейськими країнами мінімізовано. Варто відзначити, що наш регіон є дуже привабливим для інвесторів. Спілкуючись із керівниками ряду міжнародних кампаній я чую від них, що саме тут вони хотіли б в подальшому розвивати свій бізнес. Керівництвом області та міста докладено чимало зусиль, аби залучити в регіон інвесторів, збудувати нові та зберегти старі підприємства, створити нові робочі місця для наших людей. На сьогодні ми продовжуємо працювати в даному напрямку. Загалом у 2018 році інвестиції в Вінницьку область склали понад 20 млрд грн, 60% з яких в аграрний сектор і сфери переробки сільськогосподарської продукції», - зазначив Валерій Коровій.

Крім того, керівник ОДА підкреслив, що Вінниччина є лідером по багатьом напрямкам розвитку. Однією з важливих складових цього є запровадження Керівником Уряду України Володимиром Гройсманом ряду реформ в Україні. Однією з найуспішніших, Валерій Коровій назвав реформу децентралізації, яка дала величезний поштовх для розвитку територій.

Продовжуючи тему інвестицій посадовець наголосив на важливості стабільності політичної ситуації для потенційних інвесторів. Зокрема найбільшу стурбованість викликають розмови про зміни у ціновій політиці та втручання в ринкові процеси.

Не оминули увагою під час ефіру і питання ремонту доріг. Зокрема Валерій Коровій повідомив, що протягом останніх 3-х років фінансування галузі збільшилось у 10 разів з 300 млн грн. до 3 млрд грн.

«Проблема в тому, що ми маємо 9,5 тис км тільки загальнодержавних доріг. Ще 3 роки тому на дороги виділялось 300 млн грн.. цього року фінансування маємо в розмірі 3 млрд грн. 1 км повноцінного ремонту дороги коштує 10-15 млн грн, такі відрізки доріг, як за Гайсином – 25 млн грн. Таким чином ми визначаємо пріоритети, цього року це М-12 та М-21. В наступному році ми продовжимо рухатись в напрямку півдня Вінницької області – в сторону Могилів-Подільського, Ямполя, окремо стоїть питання по Тульчину. Мова йде про системні рішення. Крім того ми в найкоротші терміни намагаємось провести ямкові ремонти доріг області, але погодні фактори систематично цьому перешкоджають», - зазначив очільник області.

Ще одним актуальним питанням під час зустрічі стало проведення на початку червня фестивалю OPERAFEST TULCHYN.

«Коли ми розпочинали цей проект – ми дуже ризикували, але це був той час, коли в суспільстві існував запит на подібні явища. Як на мене це абсолютно вдалий проект. Цього року буде знову ж таки неперевершене дійство, новацією є показ протягом 2 днів опери для дітей. Загалом ідея полягала в тому, щоб привернути увагу до такого надбання, яким є палац Потоцьких. В свою чергу це підштовхнуло до розвитку самого міста Тульчина, адже почали залучатись додаткові фінансові ресурси та різноманітні грантові кошти. Таким чином ми підійшли до вирішення базової проблеми – самого палацу, адже це пам’ятка архітектури. Загалом це дуже складний процес і на сьогодні ми працюємо в напрямку залучення інвестора, аби створити сучасний готель з художньою галереєю в одній із частин палацового комплексу», - розповів Валерій Коровій.

Крім того керівник повідомив, що в планах створення окремої юридичної особи, яка займатиметься виключно питаннями фестивалю, розширюватиме географічні та термінові рамки його проведення. Цього року організатори очікують 70-80 тис глядачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь