ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Коровій визначив пріоритетні напрямки розвитку регіону на 2015 рік

Дата: 23.04.2015 09:04
Кількість переглядів: 247

Відкриваючи засідання колегії облдержадміністрації щодо підсумків соціально-економічного розвитку області за I квартал 2015 року, очільник області зазначив: «Ми сьогодні сконцентровані на чотирьох базових пріоритетах, які торкаються діяльності усіх гілок виконавчої та представницької влади регіону.»
Серед першочергових завдань Валерій Коровій назвав комплекс заходів в рамках забезпечення безпеки держави: будівництво фортифікаційних споруд на Сході, виконання мобілізаційних завдань 4-ї та 5-ї хвилі мобілізації, заходи, пов’язані із цивільним захистом населення під час відзначення в області травневих свят та 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі..
«Ми маємо спокійно, планомірно і системно виконувати комплекс завдань, покладених на органи виконавчої влади, успішно долаючи виклики такого непростого періоду для нашої держави»,- підкреслив голова ОДА.
Наступним пріоритетом він назвав децентралізацію та реформу місцевого самоврядування : «Фактично із 1 січня вже розпочався процес бюджетної децентралізації. За підсумками I кварталу 2015 року, бюджети сільських та селищних рад по відношенню до відповідного періоду минулого року зросли майже на 50 %. Тож ситуація кардинально помінялась: нині ми є свідками зворотнього процесу: щоб профінансувати деякі видатки освітньої галузі чи охорони здоров’я, районні державні адміністрації тепер звертаються щодо співфінансування спільних програм до рад базового рівня, а не в облдержадміністрацію».
Пріоритетним напрямком голова ОДА назвав також впровадження в області реформи субсидій і всього, що стосується підвищення тарифів на енергоносії:
«Перед нами стоїть надзвичайно відповідальне завдання – максимально забезпечити роз’яснювальну роботу серед населення, оскільки з 1 травня закон про зміни в наданні державних субсидій вступає в дію і ми очікуємо значне навантаження на працівників соціального захисту в обробці заяв та декларацій громадян».
Валерій Коровій доручив керівникам районів не тільки забезпечити доставку до споживачів необхідних бланків, але й організувати у 10-денний термін повідомлення кожному субсидіанту про розмір нарахованої йому державної допомоги.
За його словами, на даний час в області 750 тис. абонентів уже отримали заяви та декларації на отримання субсидії.
Проте, основним і найважливішим завданням Валерій Коровій назвав розвиток регіону, кожного конкретного напрямку «Ми повинні чітко усвідомлювати,що наша перемога, окрім військової складової, криється в тому, щоб забезпечити рівень життя на порядок вищий ніж у нашого «північного сусіда». Ми повинні бути причетними до процесів, які дають можливість створювати нові робочі місця»

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь