ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василь Броварник: Для успішного втілення освітньої та медичної реформ необхідно стовідсотково забезпечити мережею «Інтернет» амбулаторії та опорні школи області

Дата: 05.06.2019 16:59
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

Заступник голови ОДА Василь Броварник виступив вчора у м. Тульчині під час наради з головами РДА та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації із презентацією щодо забезпечення мережею «Інтернет» амбулаторій та опорних шкіл області.

Василь Броварник зазначив: «Хочу підняти питання про запровадження достатньою і спроможною мережею «Інтернет» наших центрів первинки, амбулаторій, закладів вторинного рівня медичної допомоги та освітніх закладів . Нагадаю, що в результаті втілення реформи у первинній ланці медичної галузі була запроваджена системи телемедицини. На базі Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги налагоджена робота консультативного телеметричного центру, де цілодобово працюють лікарі-кардіологи, надаючи консультації в режимі он-лайн. За таким принципом у 2017 році було надано16 тис 600 консультацій, у 2018 році – близько 18 тисяч. 185 пацієнтів минулого року оперативно отримали якісну медичну допомогу завдяки цій системі,що фактично дозволило врятувати їм життя».

Заступник голови ОДА нагадав присутнім вимоги щодо потужності мережі «Інтернет», яка здатна забезпечити безперебійну роботу медичних закладів:

лікарні ІІІ рівня (їх в області 14) необхідна потужність 100 Mb;

лікарні ІІ рівня (54) -100 Mb;

ЦПМСД (52) -10 Mb; АЗПСМ (310) - 10 Mb; ФАПи (735) - 10 Mb; бригади ЕМД (160) - 10 Mb.

Василь Броварник продемонстрував присутнім схему забезпечення ЦПМСД та центральних АЗПСМ об’єднаних територіальних громад мережею «Інтернет», з якої видно, що ситуація з даного питання в багатьох районах є критичною. Так, на сьогодні з 14 амбулаторій, які будуються в області, лише 4 висловили готовність забезпечити їх інтернет-зв’язком необхідної потужності.

Під час наради було дано ряд доручень керівникам районів та ОТГ щодо забезпечення швидкісними каналами інтернет - зв’язку потужністю10 Mb відповідних закладів, які знаходяться в зоні їх відповідальності. Такі ж вимоги і до інтернет-мережі опорних шкіл, тож дане питання знаходиться під постійним контролем обласної влади.

Голова ОДА Валерій Коровій, коментуючи ситуацію, що склалась, зауважив: «Кожен керівник має розуміти, що введення в експлуатацію новозбудованої амбулаторії буде неможливим, якщо там не буде підведений швидкісний Інтернет, тож кожен на своєму місці має вишуковувати можливості вже зараз».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь