ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася колегія відділу освіти

Дата: 01.09.2016 15:26
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

30 серпня 2016 року у залі засідань Тульчинської районної державної адміністрації відбулася колегія відділу освіти, присвячена проблемам та перспективам розвитку освітянської галузі у Тульчинському районі.
На колегії були присутні, як працівники освіти – керівники навчальних закладів, заступники, голови профкомів шкіл району, так і представники влади адміністрація району та голови сільських рад.
Колегію відкрив начальник відділу освіти Митрицан М.М. У своїй доповіді він звітував про роботу освітянської галузі району за 2015 – 2016 н.р., презентаційними матеріалами демонструючи основні здобутки та досягнення шкіл району. Особливу увагу начальник відділу освіти акцентував на реформуванні освіти, зокрема, початкової школи. За словами Михайла Михайловича у нашій країні гостро постала проблема змін у освітянській галузі, і сьогоднішня реформа створена на запит сучасного суспільства щодо забезпечення якісної освіти. Реформа орієнтована на те, щоб зробити випускника цілісною особистістю, випускника, який є патріотом своєї країни, випускника – інноватора для оптимістичного вирішення проблем у своєму житті, що зможе конкурувати на ринку праці. Також начальник відділу освіти доповів про готовність до змін та трансформації шкіл району у рамках міністерської Концепції «Нової української школи».
В обговоренні доповіді взяла участь завідувач Нестерварського дошкільного навчального закладу Тимчик А.В. Вона підняла питання про важливість і гостру актуальність роботи дошкільної галузі у підготовці дітей до навчання в умовах реформування початкової освіти.
Практичною значимістю слід виділити виступ Третяка І.Г., директора Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1. Він розповів про готовність підпорядкованого йому навчального закладу до нового навчального року, про наявність професійних кадрів, створення оптимальних умов для навчання школярів , про роль батьківської громадськості у роботі школи при наданні якісних освітніх послуг. Третяк І.Г. закликав усіх освітян району долучитися до обговорення концепції «Нової української школи», оскільки думка практиків – учителів, безумовно, є найавторитетнішою, і, тільки після обговорення та критичного аналізу професіоналами, ідея визріє у найкращих своїх аспектах. Крім того, він відзначив необхідність швидкого втілення ідей Концепції у життя, бо «це вже вимога часу». Для реалізації запропонованих рекомендацій, за його словами, у школах є все необхідне: « Ми маємо для цього енергію талановитих учителів, здібних учнів, розуміючих батьків».
На колегії, за установленою традицією, слово для доповіді було надано голові профспілки учителів району Стовбчатій А.А, яка звернула увагу на важливість співпраці освітян з державними структурами щодо забезпечення соціальними гарантіями педагогічних працівників.
Привітали з новим навчальним роком освітян району і представники влади. У своїх виступах Підболячний М.В. та Авраменко О. П. також підняли питання про основні проблеми на шляху втілення реформ.
Голова районної державної адміністрації Підболячний М.В. відзначив високий потенціал учнів шкіл району, здобутки педагогів та наголосив на тому, що сьогодення потребує молодих креативних керівників, які зможуть реалізувати реформу, діятимуть ефективно та цілеспрямовано.
Голова районної ради Авраменко О. П. акцентував увагу на створенні територіальних громад та вирішення і реалізацію районних освітянських програм.
Після закінчення колегії відбулася інструктивна нарада. Працівники відділу освіти виступили з питань підготовки до нового навчального року.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь