ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції

Дата: 12.04.2017 14:15
Кількість переглядів: 299

Фото без опису

На численні звернення жителів Тульчинського району- учасників антитерористичної операції щодо виділення у приватну власність земельних ділянок, відділ Тульчинське бюро правової допомоги інформує:
Виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції здійснюється на підставі ст. 118 Земельного кодексу України.
Відповідно до вимог законодавства існують такі нормативи:
  • Для ведення садівництва-не більше 0,12 га;
  • Для ведення особистого селянського господарства-до 2 га;
  • Для індивідуального дачного будівництва-до 0,1 га;
  • Для будівництва та обслуговування житлового будинку в селі-0,25 га, в селищі-0,15 га, в містах-0,1 га.
Вказані нормативи, це максимальна площа земельної ділянки, яка може бути виділена в рамках відповідного цільового призначення. У разі обмеженої кількості вільних земель, можуть виділятися земельні ділянки меншої площі.
Своїм правом на отримання земельної ділянки відповідного цільового призначення громадянин може скористатися тільки один раз.
Залежно від цільового призначення земельної ділянки учасник АТО подає до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області або до органів місцевого самоврядування клопотання про надання дозволу на розробку землевпорядної документації із зазначенням орієнтовного розміру та цільового призначення бажаної земельної ділянки.
До клопотання додаються:
  • Графічні матеріали з розміщенням земельної ділянки;
  • Копія паспорта та ідентифікаційного номера особи;
  • Згода на збір та обробку персональних даних;
  • Документ, що посвідчує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка).
За результатами розгляду клопотання, відповідний орган виконавчої влади чи орган місцевого самоврядування приймає рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або вмотивовано відмовляє у його наданні.
Термін розгляду такого клопотання не перевищує 1 місяць.
Після отримання дозволу на виконання робіт заявник звертається до землевпорядної організації для розробки землевпорядної документації. Термін її розробки не повинен перевищувати 6 місяців.
Органи влади, що погоджують проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки, зобов’язані протягом 10 робочих днів безоплатно надати або надіслати рекомендованим листом розробнику свої висновки щодо його погодження.
При необхідності, проект землеустрою направляється для проведення державної експертизи землевпорядної документації. Термін здійснення такої експертизи-20 робочих днів. Вартість експертизи становить 3% від кошторисної вартості проектно-вишукувальних робіт, але не менше 20 грн.
Після погодження проекту землеустрою земельна ділянка реєструється в Державному земельному кадастрі протягом 14 календарних днів.
Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає у власність земельні ділянки державної чи комунальної власності, протягом 2 тижнів приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність.
Право власності на земельну ділянку реєструється в органах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно або у нотаріуса протягом 5 робочих днів з моменту звернення. За державну реєстрацію стягується адміністративний збір у розмірі 0,1 мінімальної заробітної плати.
За відповідними консультаціями учасники антитерористичної операції можуть звертатися до відділу Тульчинське бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою м. Тульчин, вул. Миколи Леонтовича, 47; тел. (04335) 2-10-63; 0961756236.
Єдиний телефонний номер системи БПД - 0-800-213-103, за яким кожен може отримати необхідну інформацію щодо надання правової допомоги.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь