ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відкрито персональну виставку гончарного мистецтва з циклу «Мистецтво однієї родини» сім’ї Сергія і Світлани Погонців

Дата: 16.05.2016 15:29
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

У 2006 році Вінницьким обласним центром народної творчості був започаткований цикл виставок „Мистецтво однієї родини”. Мета цього проекту – виявляти та пропагувати творчість майстрів, яких об‘єднує не тільки безмежне захоплення однією справою, але й одна родина, що надає їхнім творам неймовірного тепла, краси і світлої енергії.12 травня 2016 року у Світлиці вже вдруге відкрилася виставка гончарного мистецтва родини Сергія Миколайовича та Світлани Федорівни Погонців с.Крищинці Тульчинського району.

В експозиції нинішньої виставки родини Погонців представлено близько 130 керамічних виробів, більшість з них – миски (крищинецькі, в традиції с.Рахни-Лісові та авторські за мотивами подільських розписів з використанням елементів техніки фляндрівка та «пускавки». Красуються також на виставці і інші неперевершені керамічні вироби (глечики, горнята, кухлі, барила, куманці та багато ін.)
Доповнюють експозицію картини доньки Людмили – «Огорнуті теплом», «Творчість Слубського» та «Народна іграшка».

Керамічні вироби мистецької родини із славетних Крищинець зачаровують та приваблюють своєю красою і дають нам можливість доторкнутися до української історії, зафіксованої в глині талановитими майстрами.

Своє захоплення творчістю талановитого земляка висловили начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Третьякова Катерина Василівна та сільський голова с.Крищинці Семенюк Василь Васильович. Від працівників культури району щиро привітала майстра піснею «Роде наш красний» працівник районного будинку культури Яковлєва Валентина Іванівна.

Виставка триватиме до 30 травня.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь